SVEČANA SJEDNICA POVJERENSTVA ZA OSOBE S INVALIDITETOM GRADA SLAVONSKOG BRODA

gradpovjerinv1.jpgDanašnjom svečanom sjednicom Povjerenstva za osobe s invaliditetom grada Slavonskog Broda započeo je program obilježavanja međunarodnog dana invalida (3.prosinac) koji se ove godine odvija pod sloganom „Osnaživanje osoba s invaliditetom i njihovih zajednica širom svijeta“.
Tom prigodom podnijeto je izvješće o radu Povjerenstva i provedenim aktivnostima na poboljšanju kvalitete života osoba s invaliditetom na području Grada i najavljem program obilježavanja međunarodnog dana invalida.
Zamjenik predsjednika Povjerenstva Tomislav Goll podsjetio je da je Povjerenstvo u protekle tri godine otkako djeluje s ciljem uspostavljanja partnerskog odnosa između Grada i udruga uz izradu lokalne strategije za osobe s invaliditetom ukazivalo nadležnim službama na probleme s kojima se susreću invalidi. U ime Gradske uprave članove Povjerenstva i udruga pozdravila je zamjenica gradonačelnika Ilijana Vrbat Pejić istaknuvši kako je dosad ostvarena većina investicija planiranih iz proračuna i da će zahtjevi udruga invalida i ubuduće imati podršku Grada.
PRISTUPAČNOST  - PRIORITETNA ZADAĆA
-Kao prioritetan problem istakli smo i poticali rješavanje prilagodbi pješačkih prijelaza te obilježavanje parkirališnih mjesta. U protekle dvije godine na ovom se planu u gradu dosta učinilo, a posebno samo zadovoljni s uređenim pješačkim prijelazima u Krešimirovoj ulici i Vukovarskoj uz nebodere prema Tvrđavi, tako da se može reći da su riješeni prilazi prema Županiji, Trgu I.Brlić Mažuranić, Gradskoj upravi, Kazališno-koncertnoj dvorani i Gradskoj knjižnici. Uređen je i izlaz iz Marijanovićeve ulice na Svačićevu, prijelazi u Bakačevoj, Dobrilinoj i Reljkovićevoj.  Naravno, još je dosta toga ostalo za riješiti i nadamo se da će se unatoč recesiji nastaviti s uklanjanjem arhitektonskih barijera u našem gradu. Ujedno koristim priliku da se zahvalim svim nadležnim službama koje su odradile ovaj posao. Na inicijativu Povjerenstva riješena su i parkirališna mjesta uz Trg I.Brlić Mažuranić,a ostala parkirališta u gradu obilježena vertikalnom i horizontalnom signalizacijom. Pravo na kretanje temeljno je ljudsko pravo. Za osobe s oštećenjem donjih ekstremiteta to pravo podrazumijeva i pravo na nesmetan pristup posebno označenim parkirališnim mjestima za osobe s invaliditetom koje je regulirano Pravilnikom o znaku pristupačnosti. Stoga smo uputili zamolbu Policijskoj upravi za pojačanu kontrolu ovog znaka. Osim problema pristupačnosti još je niz područja koja su od izuzetne važnosti za poboljšanje kvalitete života osoba s invaliditetom, od odgoja i obrazovanja, zdravstvene i socijalne zaštite, zapošljavanja i dr. U svim ovim područjima potrebna je suradnja institucija, lokalne zajednice i udruga što se u našem gradu i ostvaruje, rekao je  zamjenik predsjednika gradskog Povjerenstva Tomislav Goll posebno ističući kao postignuće Povjerenstva i daleko kvalitetniju suradnju između samih udruga koje okupljaju osobe s invaliditetom u cilju rješavanja zajedničkih problema.
SPORTSKI SUSRETI I DANI OTVORENIH VRATA UDRUGA
Međunarodni dan invalida obilježit će se u četvrtak 3.prosinca  svečanim programom i druženjem s početkom u 16 sati u Slavonskom restoranu, sportskim susretima građana i osoba s invaliditetom u 9 sportova (šah, pikado, viseća kuglana, tenis u kolicima, kuglanje, boćanje, stolni tenis, sjedeća odbojka) koji će se održati 1. i 2.prosinca te danima otvorenih vrata sedam udruga osoba s invaliditetom (od utorka 1.prosinca do četvrtka 3.12.) na kojima će Brođanima predstaviti svoje aktivnosti, mogućnosti učlanjenja i pridobivanja novih volontera.

gradpovjerinv.jpg

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE
U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici

Radno vrijeme Gradskih blagajni:
-
Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak  07:30-18:30, Subota  08:00-12:00
- Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota  07:00-13:00

Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti SVEČANA SJEDNICA POVJERENSTVA ZA OSOBE S INVALIDITETOM GRADA SLAVONSKOG BRODA

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.