USVOJEN GRADSKI PRORAČUN ZA 2010.GODINU U VISINI OD 224,1 MILIJUN KUNA

vijece101209.jpgNa današnjoj 7.sjednici Gradskog vijeća kojoj je pod predsjedanjem Mije Golubičića nazočilo svih 25 vijećnika usvojen je gradski proračun Slavonskog Broda za 2010.godinu u visini od 224,132.396 kuna. Nakon duže rasprave usvojena je većina predloženih amandmana, a ruku za novi proračun podiglo je 18 vijećnika dok ih je 6 bilo suzdržano.
POVEĆANA POTPORA ZA NOVOROĐENČAD
Od prihvaćenih amandmana izdvaja se50-postotno povećanje potpore za svako novo rođeno dijete koja će u 2010.godini iznositi 1.500 kuna,  za što će se iz proračuna izdvojiti dodatnih 300.000 kuna (ukupno 900.000), milijun kuna za financiranje razvoja kvalitetnog sporta u gradu, 400.000 kuna za izradu projektne dokumentacije za natkrivanje Gradske tržnice, 400.000 kuna za potpore radnicima koji ostanu bez posla, 200.000 kuna za potporu roditeljima poginulih i nestalih branitelja HVO.
IZMJENE UPU A.HEBRANG, USVOJEN DPU NOVO NASELJE U J.RIMCU
Jednoglasno je usvojen prijedlog za izradu izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja Naselja A.Hebrang, što će uz ostalo omogućiti gradnju nove zgrade Gimnazije te donijet Detaljni plan uređenja „Novo naselje u MO Josip Rimac“ čime će se pokrenuti legalizacija izgrađenih objekata i gradnja novih društvenih sadržaja.
Date su suglasnosti za pokretanje postupaka javne nabave za sklapanje ugovora čija je vrijednost veća od milijun kuna, za početak projekta sanacije odlagališta komunalnog otpada Vijuš te za izgradnju komunalne infrastrukture u Gospodarskoj zoni Bjeliš.
IMENOVANI RAVNATELJI GRADSKE KNJIŽNICE I USTANOVE ZA GOSPODARENJE ŠPORTSKIM OBJEKTIMA
Jednoglasno je usvojen prijedlog da se za novog ravnatelja Gradske knjižnice imenuje Ivan Stipić, a većinom glasova za novog ravnatelja gradske Ustanove za gospodarenje sportskim objektima imenovan je Stipo Lemešić.
Prihvaćena su i kadrovska rješenja o  imenovanju Savjeta za sigurnost prometa na cestama  na čelu s predsjednikom Petrom Puškarićem te dva člana školskog odbora OŠ Ivana Brlić Mažuranić i jedne članice školskog odbora OŠ Milan Amruš.
Gradsko vijeće usvojilo je odluku o novom ustrojstvu Gradske uprave koja će se sastojati od osam ustrojstvenih cjelina u cilju racionalizacije i učinkovitijeg rada.

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE
U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici

Radno vrijeme Gradskih blagajni:
-
Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak  07:30-18:30, Subota  08:00-12:00
- Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota  07:00-13:00

Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti USVOJEN GRADSKI PRORAČUN ZA 2010.GODINU U VISINI OD 224,1 MILIJUN KUNA

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.