PROMOVIRANA KNJIGA JERKA ZOVKA „RAT U BOSANSKOJ POSAVINI 1992.GODINE“

jzovak1.jpgU Kazališno-koncertnoj dvorani promovirana je knjiga Jerka Zovka „Rat u Bosanskoj Posavini 1992.godine“ u nakladi Grada Slavonskog Broda i Posavske Hrvatske pred velikim brojem Brođana, ratnih suboraca, predstavnika udruga proisteklih iz Domovinskog rata i gostiju, među kojima su bili i umirovljeni stožerni general HV Petar Stipetić i  brigadni general Vinko Štefanek.
Autor i neposredni sudionik ratnih zbivanja u Posavini Jerko Zovak kazao je da je osnovni motiv za pisanje ove obimne knjige bilo da se dozna prava istina o uzrocima pada Bosanske Posavine kako bi se skinula ljaga s hrvatskih branitelja nepravedno optuženih za gubitak Posavine kojoj su kumovali njima nedokučivi politički ciljevi.  
   -Ne mislim da znam cijelu istinu, ali ono što sam prikupio i napisao stojim čvrsto iza toga da znam da su za pad Bosanske Posavine krivi politika koju su vodili i operacionalirali sljedećim redom: dr Franjo Tuđman, ministar obrane Šušak, šef Herceg-Bosne Boban, Čermak i Praljak, a zapovjednici Basarac i neki drugi, a nisu krivi Tus, Stipetić, Štefanek, Sorić i ostali. Iza toga stojim s činjenicama i argmentima koje sam napisao u ovoj knjizi. Svatko tko drugačije misli neka sa mnom javno polemiriza,  a ako neće neka mi pošalje svoje stavove i dokumente, ja ću se ispraviti u drugom izdanju. Završavam rečenicom jednog srpskog generala: „Rđava politika vodi rđavom ishodu rata“. Zato nam se dogodilo da HVO na prostoru Bosanske Posavine izgubi 1684 sina. Oni zaslužuju svo moguće poštovanje koje se može iskazati jer su poginuli za svoje ognjište i svoj dom, a izgubili su i dom i domovinu, zaključio je autor Jerko Zovak.
Umirovljeni stožerni brigadir Petar Stipetić pohvalio je autora na hrabrom iznošenju činjenica u pravoj enciklopediju ratnih zbivanja u Posavini ispričavši se još jednom pripadnicima 108.brodske brigade, 101. bosanskobrodske brigade i ostalih vojnih postrojbi koje su se borile u Posavini i nepravedno optužene za vojni poraz.
jzovak3.jpg

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE
U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici

Radno vrijeme Gradskih blagajni:
-
Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak  07:30-18:30, Subota  08:00-12:00
- Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota  07:00-13:00

Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti PROMOVIRANA KNJIGA JERKA ZOVKA „RAT U BOSANSKOJ POSAVINI 1992.GODINE“

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.