KONCERT UKRAJINSKIH UMJETNIKA POVODOM OBLJETNICE ROĐENJA TARASA ŠEVČENKA

tsevcenko1.jpgPovodom 196. obljetnice rođenja Tarasa Ševčenka, istaknutog ukrajinskog pjesnika i slikara te 150.obljetnice nastanka njegove poznate zbirke pjesama „Kobzar nastale nakon progonstva, u dvorani Gradske knjižnice upriličen je koncert  ukrajinskih glazbenika i umjetnika u zajedničkoj organizaciji Veleposlanstva Ukrajine u Republici Hrvatskoj, Grada Slavonskog Broda, Gradske knjižnice, Filozofskog fakulteta iz Zagreba i Udruge Hrvatsko-ukrajinske suradnje.
O Tarasu Ševčenku, pjesniku, slikaru i umjetniku, utemeljitelju novije ukrajinske knjževnosti i nacionalnom junaku u borbi za slobodu ukrajinskog naroda, govorili su dr.sci. Sergij Galčenko,  zamjenik ravnatelja Instituta za književnost Akademije znanosti Ukrajine i dr. Jevgenij Paščenko, predstojnik katedre za ukrajinski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.
Uglazbljene pjesme Tarasa Ševčenka izvodili su banduristica Larysa Lobunec i Sergij Tomaščuk, poznata operna pjevačica Nelli Manuilenko, članica opere HNK iz Splite, a Ševčenkove stihove sugestivno je kazivao akademski glumac i zaslužni umjetnik Ukrajine Svytoslav Maksyimčuk.
Za koncert ukrajinskih umjetnika u Slavonskom Brodu, u sklopu kratke turneje po Hrvatskoj i BiH, najzaslužnija je Brođanka Jesenka Miškiv, predstavnica Udruge Hrvatsko-ukrajinske suradnje koja se posebno zahvalila na potpori Gradu Slavonskom Brodu i zamjenici gradonačelnika Ilijani Vrbat Pejić. 
U dojmljivom koncertu u Gradskoj knjižnici uživali su brojni posjetitelji, među kojima i potomci doseljenika iz Ukrajine u Slavonskom Brodu okupljeni u mnogim kulturno-umjetničkim društvima i udrugama.
tsevcenko.jpg

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti KONCERT UKRAJINSKIH UMJETNIKA POVODOM OBLJETNICE ROĐENJA TARASA ŠEVČENKA

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.