• Ostanite doma

PRIJEM SKUPINE SAMOZASTUPNIKA IZ UDRUGE ZA PROMICANJE INKLUZIJE SLAVONSKI BROD

INKLUDR.jpgDanas je zamjenica gradonačelnika Ilijana Vrbat Pejić primila predstavnike skupine samozastupnika iz Udruge za promicanje inkluzije Slavonski Brod u društvu njihove voditeljice Milke Žarić i predsjednice Udruge Ljiljane Brice.
Program samozastupanja osoba s intelektualnim poteškoćama provodi se u Slavonskom Brodu od 2004. godine, među prvima u Hrvatskoj. Od male skupine narasla je danas na 50-ak članova koji uz pomoć asistenata stječu nove vještine i aktivno sudjeluju u borbi za izjednačavanje svojih prava i podizanju kvalitete života.
Samozastupanje omogućuje osobama s intelektualnim poteškoćama da govore u svoje ime, a život u zajednici i podrška okruženja omogućuje im pravo na samoodređenje, da samostalno donose odluke i utječu na svoj život. To ne znači da o svemu odlučuju sami već uz podršku i savjete drugih ljudi.
-Cilj ovog programa jest da članove osnaži da se samostalno nose sa svim izazovima, da žive u istim uvjetima i imaju iste životne prilike kao i svi drugi ljudi, istaknula je voditeljica programa samozastupanja Milka Žarić.
O svojim osobnim iskustvima govorili su članovi grupe i udruge istaknuvši kako im život u zajednici s brojne aktivnosti poput izrade kutija, podjele reklamnih materijala, bavljenja sportom i folklorom, uvelike pomažu da sami sebe zastupaju i budu ravnopravni članovi društva.
Pomno saslušavši iskustva skupine i pohvalivši trud članova i voditeljica, zamjenica gradonačelnika Ilijana Vrbat Pejić naglasila je kako ni ubuduće neće izostati podrška Grada kvalitetnim programima Udruge za promicanje inkluzije.

INKLUDR2.jpg
                     

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE
U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici

Radno vrijeme Gradskih blagajni:
-
Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak  07:30-18:30, Subota  08:00-12:00
- Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota  07:00-13:00

Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti PRIJEM SKUPINE SAMOZASTUPNIKA IZ UDRUGE ZA PROMICANJE INKLUZIJE SLAVONSKI BROD

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.