UZVRATNI POSJET IZASLANSTVA GRADSKE UPRAVE CELJA

CELJANISB.jpgU uzvratnoj posjeti Gradu Slavonskom Brodu boravi  izaslanstvo grada Celja (Mestne občine Celje) koje predvodi župan (gradonačelnik) Bojan Šrot. Nakon prijema u Gradskoj upravi i nastavka razgovora o mogućnostima konkretizacije suradnje dva grada, gosti iz Celja obišli su središte Slavonskog Broda, Kazališno-koncertnu dvoranu, Galeriju umjetnina, Spomen-dom Dragutina Tadijanovića, Franjevački samostan, Sportsku dvoranu Vijuš, tvornicu za preradu vode na Jelasu, vilu Brlićevac, etno-kuću Crljen, osnovnu školu Dragutin Tadijanović u Naselju Andrija Hebrang i razgledali Tvrđavu Brod (Glazbenu školu, Galeriju Ružić, Muzej tambure, kovačnicu Žambok).

 

IZJAVE GRADONAČELNIKA SLAVONSKOG BRODA I CELJA

MIRKO DUSPARA:

   -Ovo je prvi posjet naših gostiju iz Celja gradu Slavonskom Brodu i mislim da je ovo samo početak jedne dobre suradnje na prijateljskoj razini pri čemu će se i naše ustanove povezati s ustanovama iz grada Celja, a isto tako i gospodarstvenici. To je ono što bi trebalo ići dalje.
Ovo su dva slična grada i kad smo u siječnju odlazili u Celje rekao sam da nam je cilj upoznati ekipu koja je prva ne samo u Sloveniji već i svim državama koje su ušle u EU u vrlo kratko vrijeme spremila dosta projekata i dosta toga kandidirala prema predpristupnim i strukturnim fondovima EU. Mislim da su oni dobar primjer i da se od njih dosta toga može naučiti. Igrom slučaja, i neki naši projekti su započeti prije nekoliko godina i ispada da su isti kao u gradu Celju. Mogu reći kao gradonačelnik i u ime svojih suradnika da sam zadovoljan i našom  posjetom Celju, a i s uzvratom u Slavonskom Brodu. Nakon dva susreta imamo dobre temelje za dugoročno prijateljstvo dva grada. Uspjeli smo u protekla dva mjeseca primjeniti dva projekta: Servis 48 sati i Gradsku blagajnu. Malo nam neki domaći zlobnici zamjeraju i kritiziraju kako to nisu naše ideje. Mi smo upravo i radi toga išli u Celje da pokupimo dobre ideje. Mislim da ćemo iskoristiti i još nešto projekata koje smo vidjeli u Celju koje imaju prolaz u Slavonskom Brodu. 

   BOJAN ŠROT (CELJE):
   -Zahvalio bih se kolegi Mirku i njegovim uradnicima na gostoprimstvu i čestitao bih stanovnicima Slavonskog Broda, gradskoj upravi i upravi javnih poduzeća koji brinu o gradu. Za nepuna dva dana puno toga vidjeli smo i obišli  i naš prvi dojam koji je jako bitan nije samo dobar već odličan.  Moram reći da sam osobno oduševljen onime što sam vidio,  poput glavnog gradskog trga gdje je i kuća Brlić.
Doveli smo tri četvrtine vodstva gradske uprave Celja da napravimo u ovom drugom susretu nove osobne kontakte između nadležnih osoba gradskih odjela, javnih poduzeća i ostaloga i siguran sam da će se iz ovih posjeta napraviti jedna stvarno dobra suradnju između dva grada. Pritom ne mislim samo na suradnju između gradskih uprava i lokalnih političara, već još više između različitih institucija, bilo to kulturnih, umjetničkih, sportskih, škola, dječjih vrtića...
Vjerojatno ćemo doći na dječji festival bajki koji se uskoro održava u Slavonskom Brodu i dovesti djecu i osobe koje brinu o djeci.
Zahvaljujem za komplimente koje sam čuo  na naš račun, mada se mi time ponosimo, nismo lažno skromni. Bili smo vodeći grad u aktivnostima koje se tiču iskorištavanja predpristupnih, a sada strukturnih i kohezijskih fondova. Neki pitaju gdje bi vidjeli primjer dobre prakse, kao što je uređaj za pročišćavanje otpadnih voda, centar za preradu otpada, gradska toplana sa spalionicom otpada. Pitaju u Bruxellesu, a tamo im kažu pogledajte to u  Celju. 
I mi smo pritom napravili neke greške, ali smo puno toga naučili i  drage volje predajemo to iskustvo drugima ako netko traži. Za gradsku upravu Slavonskog Broda rekao sam da su skoro kao „diverzanti“: bili su prije dva mjeseca u Celju, vidjeli tamo Gradsku blagajnu i Servis 48 sati i to su već primjenili,a mi smo trebali više od pola godine da sve to napravimo.  Čestitam i na tome !

Celjanisb3.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Celjanisb2.jpg 

 

 

 

 

 

 

 

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti UZVRATNI POSJET IZASLANSTVA GRADSKE UPRAVE CELJA

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.