ZAKLJUČCI S 10.SJEDNICE GRADSKOG VIJEĆA

10GV.jpg
Na današnjoj 10.sjednici pod predsjedanjem Mije Golubičića gradski vijećnici su za nepunih osam sati odradili 14 točaka dnevnog reda. Najduže, više od dva sata, potrajao je uvodni aktualni sat u kojem je pitanja gradonačelniku uputilo 13 vijećnika i predstavnica Dječjeg gradskog vijeća Tea Tomić. 
Većinom glasova usvojena su izvješća o radu i financijska izvješća za 2009.godinu svih ustanova u vlasništvu Grada Slavonskog Broda (Dječjih vrtića, Gradske knjižnice, Kazališno-koncertne dvorane, Galerije umjetnina, Ustanove za gospodarenje športskim objektima i Podružnice za povijest Slavonije, Srijema i Baranje Hrvatskog instituta za povijest).  
Po prvi puta nakon prošlogodišnjih neposrednih izbora izvješće o radu za razdoblje od srpnja do prosinca prošle godine podnio je gradonačelnik Mirko Duspara kao nositelj izvršne vlasti i većinom glasova (16 za, 6 protiv) dobio potporu Gradskog vijeća. 
IMENOVANO GRADSKO IZBORNO POVJERENSTVO ZA MJESNE ODBORE
Gradski vijećnici odlučili su da se izbori za članove 16 Vijeća mjesnih odbora raspišu za nedjelju 23. svibnja. Kako bi se izbori mogli provesti, imenovano je Gradsko izborno povjerenstvo u sastavu: Željka Filipović (predsjednica), Emina Pajić i Ivan Zirdum, dok su za njihove zamjenice imenovane Albina Anđelić (zamjenica predsjednice), Jadranka Babić Milberg i Melita Milenković. 
U Odbor za statut i poslovnik kao izborno tijelo za izbore članova Vijeća mjesnih odbora imenovani su: Stribor Valenta (predsjednik), Hrvoje Andrić, Anto Rašić, Jozo Šimić i Pero Ćosić, a njihovi zamjenici su Ana Kordić (zamjenica predsjednika), Andreja Letić, Nives Romanjek, Dubravka Kvesić i Berislav Balen. 
Prihvaćena su i izvješća o izvršenju programa gradnje i održavanja komunalne infrastrukture u prošloj godini, o ostvarenim programima javnih potreba u društvenim djelatnostima, o decentraliziranim funkcijama osnovnog školstva i o provedenom natječaju i izvršenom odabiru studenata za akademsku 2009./2010. godinu. 
IZABRANI DOBITNICI GRADSKIH PRIZNANJA
Na prijedlog Odbora za dodjelu javnih priznanja i nagrada, vijećnici su odlučili o ovogodišnjim dobitnicima javnih priznanja grada Slavonskog Broda. Povelja počasnog građanina Slavonskog Broda pripast će mons. dr. Franji Komarici, biskupu Banjalučke biskupije, a nagrada za životno djelo Zlatna čaplju posthumno nekdašnjem župniku i dekanu mons. Vidu Mihaljeku. 
Grb Slavonskog Broda dobit će Mirko Sečić, mr Silvija Šetina, Frano Piplović, vlč. Pavao Madžarević, dr Josip Jelić, dr Ivan Balen, dr Božena Coha, Državni arhiv i NK Marsonia-veterani. 
Štit Berislavića zavrijedili su Dinka Marijanović, Branka Macan, Anđa Valić, Ivan Barić, Stanislav Hudi i Limena glazba Željezničar. 
Vijećnici su jednoglasno prihvatili odluku o uspostavljanju suradnje između Grada Slavonskog Broda i Mestne občine Celje u Sloveniji kao početak prijateljskih veza između dva po mnogo čemu slična grada. 
Jednoglasno je podržan i zaključak o određivanju naziva ulica Josipa Jurja Strossmayera, Alojzija Stepinca i Zapadne ulice. 

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti ZAKLJUČCI S 10.SJEDNICE GRADSKOG VIJEĆA

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.