• Ostanite doma

ODRŽAN OKRUGLI STOL O ZAŠTITI PRIVATNOSTI DJECE U MEDIJIMA

okrstol.jpgGrad Slavonski Brod i  županijski ogranak Hrvatskog novinarskog društva organizirali su okrugli stol o zaštiti privatnosti djece u medijima u sklopu programa dječjih svečanosti „U svijetu bajki Ivane Brlić Mažuranić“. Uz predstavnike brodskih elektronskih i tiskanih medija, Gradske uprave, dječjeg gradskog vijeća, centra za socijalnu skrb, policije, bolnice i savjetovališta za žrtve obiteljskog nasilja, u radu okruglog stola sudjelovala je i pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić i glavni tajnik Hrvatskog novinarskog društva Vladimir Lulić.
U raspravi su istaknuti brojni konkretni problemi oko poštivanja prava djece kada novinari često i u najboljoj namjeri promicanja dječjih prava nesvjesno krše profesionalni kodeks čemu pogoduju i zahtjevi vlasnika medija u utrci za profitom u kojima prevladava senzacionalizam i naglašavanje negativnih aspekata dječjeg ponašanja.
Iako su lokalni mediji i od strane predstavnika dječjeg gradskog vijeća i institucija koje se bave ostvarivanjem prava djece pohvaljeni za dobru suradnju, zaključeno je kako još ima prostora za boljom komunikacijom i razumijevanjem. Svi sudionici zahvalili su organizatorima na ideji da se u sklopu dječjih svečanosti upriliči rasprava o ovoj aktualnoj temi.
okrstol3.jpg

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE
U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici

Radno vrijeme Gradskih blagajni:
-
Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak  07:30-18:30, Subota  08:00-12:00
- Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota  07:00-13:00

Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti ODRŽAN OKRUGLI STOL O ZAŠTITI PRIVATNOSTI DJECE U MEDIJIMA

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.