PODNIJETA KAZNENA PRIJAVA PROTIV NEPOZNATOG POČINITELJA ZBOG ZAGAĐENJA ZRAKA U SLAVONSKOM BRODU

press2104.jpgNa današnjoj konferenciji za novinare gradonačelnik Mirko Duspara izvijestio je javnost o poduzetim aktivnostima nakon jučerašnjeg saznanja o zabrinjavajućim podacima o kakvoći zraka u Slavonskom Brodu.
Zajedno s brodskim ekološkim udrugama (BEUZ i Ekološka udruga Brod) gradonačelnik je zbog kršenja niza teških kaznenih djela protiv okoliša podnio Državnom odvjetništvu kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja zbog ugrožavanja zdravlja i života građana nakon što su mjerenja dokazala znatno veće koncentracije opasnih tvari u zraku od maksimalno dopuštenih. Budući da se opravdano sumnja na zagađenje zraka iz rafinerije nafte iz susjedne države, gradonačelnik je za sutra sazvao hitan sastanak na koji su pozvani predstavnici Ministarstva zaštite okoliše i Ministarstva vanjskih poslova te JANAF-a.
  -Tražit ćemo od nadležnih državnih institucija da hitno reagiraju i zaštite svoje građane budući da se radi o prekograničnom zagađenju te da poduzmu sve moguće mjere da do zagađenja zraka više ne dolazi.  Od ministarstva zaštite okoliša očekujem pomoć u davanju mjerodavnih rezultata koji potvrđuju da je bilo zagađenja zraka i poduzimanju radnji da se utvrdi tko je za to kriv. Ako oni to ne budu odradili i sutrašnji sastanak ne urodi plodom, onda ćemo o svemu obavijestiti Europsku komisiju koja mislim da ima pravo znati što se događa ovdje između dvije države koje planiraju ući u EU. Kao odgovorna osoba moram dići glas, a minimum kojeg očekujem od ministarstava jest da zaštite svoje građane jer se radi o prekograničnom zagađenju, istaknuo je gradonačelnik Mirko Duspara.
   Pozivajući se na Pravilnik o praćenju kakvoće zraka Ministarstva zaštite okoliša, gradonačelnik Duspara naveo je poglavlje o obavještavanju javnosti u kojem stoji da se, primjerice, rezultati mjerenja koncentracije sumporovodika moraju objavljivati dnevno, što u brodskom slučaju nije ispoštivano i građani su ostali prikraćeni za pravodobne informacije.
 

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti PODNIJETA KAZNENA PRIJAVA PROTIV NEPOZNATOG POČINITELJA ZBOG ZAGAĐENJA ZRAKA U SLAVONSKOM BRODU

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.