ODRŽAN SEMINAR O MOGUĆNOSTI SUFINANCIRANJA PROJEKATA IZ PROGRAMA EU „KULTURA 2007-2013“

Objavljeno: 03. svibnja 2010.

Kultursem2.jpgU organizaciji Razvojne agencije grada Slavonskog Broda, gradskog Upravnog odjela za društvene djelatnosti i Ministarstva kulture-Odjel za kulturnu kontaktnu točku danas je u Gradskoj vijećnici održan seminar o mogućnostima  sufinanciranja projekata iz programa Europske unije „Kultura 2007-2013“.
Pred tridesetak sudionika seminara, predstavnika gradskih i županijskih ustanova iz kulture te brojnih udruga, program „Kultura 2007-2013“ predstavile su Križana Brkić i Anja Jelavić iz Ministarstva kulture, a o dobrim primjerima iz prakse govorila je Nikolina Marmilić iz Hrvatskog instituta za pokret i ples.
U ovaj program koji traje sedam godina i ukupno je vrijedan 400 milijuna eura mogu se prijaviti isključivo pravne osobe registrirane u jednoj od zemalja članica programa koje osim EU uključuju i ostale države europskog ekonomskog prostora, zemlje kandidate za članstvo kao i one koje će to tek postati. Potencijalnim kandidatima na raspolaganju  su potpore kulturnim projektima i potpore poslovanju kulturnih organizacija. Među kulturnim projektima razlikuju se projekti višegodišnje suradnje, kratkoročne suradnje, književni prijevodi i suradnja s trećim zemljama. Za svaku vrstu projekta postoje posebni uvjeti, od trajanja i vrijednosti do broja partnera iz različitih zemalja koji se moraju okupiti. Polovicu vrijednosti odobrenog projekta sufinancira Europske komisija, a ostatak zajednički prikupljaju partneri.

Kultursem4.jpg