SJEĆANJE NA OBLJETNICU STRADANJA DJECE NA JELASU 3.SVIBNJA 1992.

Jelasdjeca5.jpgU znak sjećanja na 3.svibnja 1992. godine kada je u ruševinama  obiteljske kuće na Jelasu pogođene četničkim raketama život izgubilo petoro djece i dvoje civila, izaslanstvo grada Slavonskog Broda predvođeno gradonačelnikom Mirkom Dusparom zapalilo je svijeće i položilo vijence na mjestu tragedije u Kuhačevoj ulici u blizini područne škole Hugo Badalić te na spomen-obilježje stanovnicima Mjesnog odbora Jelas poginulim u Domovinskom ratu ispred crkve Sv. Nikole Tavelića.  Nakon toga u jelaškoj crkvi služena je sveta misa.
Prisjećajući se krvave nedjelje 3.svibnja 1992.godine kada je Slavonski Brod proživljavao jedan od najtežih dana u povijesti, gradonačelnik dr. Mirko Duspara podsjetio je pred okupljenim žiteljima Jelasa da krivci za ratne zločine protiv nedužne djece i civila u Slavonskom Brodu još nisu izvedeni pred lice pravde.
U želji da tragedija na Jelasu 3.svibnja 1992. bude trajni podsjetnik mladim naraštajima o surovoj agresiji koju su proživljavali najmlađi Brođani tijekom Domovinskog rata, gradonačelnik je obznanio namjeru Grada da ruševina obiteljske kuće u Kuhačevoj ulici ostane trajni znamen ratnih strahota. 

Jelasdjeca23.jpg

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti SJEĆANJE NA OBLJETNICU STRADANJA DJECE NA JELASU 3.SVIBNJA 1992.

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.