SJEĆANJE NA OBLJETNICU STRADANJA DJECE NA JELASU 3.SVIBNJA 1992.

Objavljeno: 04. svibnja 2010.

Jelasdjeca5.jpgU znak sjećanja na 3.svibnja 1992. godine kada je u ruševinama  obiteljske kuće na Jelasu pogođene četničkim raketama život izgubilo petoro djece i dvoje civila, izaslanstvo grada Slavonskog Broda predvođeno gradonačelnikom Mirkom Dusparom zapalilo je svijeće i položilo vijence na mjestu tragedije u Kuhačevoj ulici u blizini područne škole Hugo Badalić te na spomen-obilježje stanovnicima Mjesnog odbora Jelas poginulim u Domovinskom ratu ispred crkve Sv. Nikole Tavelića.  Nakon toga u jelaškoj crkvi služena je sveta misa.
Prisjećajući se krvave nedjelje 3.svibnja 1992.godine kada je Slavonski Brod proživljavao jedan od najtežih dana u povijesti, gradonačelnik dr. Mirko Duspara podsjetio je pred okupljenim žiteljima Jelasa da krivci za ratne zločine protiv nedužne djece i civila u Slavonskom Brodu još nisu izvedeni pred lice pravde.
U želji da tragedija na Jelasu 3.svibnja 1992. bude trajni podsjetnik mladim naraštajima o surovoj agresiji koju su proživljavali najmlađi Brođani tijekom Domovinskog rata, gradonačelnik je obznanio namjeru Grada da ruševina obiteljske kuće u Kuhačevoj ulici ostane trajni znamen ratnih strahota. 

Jelasdjeca23.jpg