POVODOM DANA OSNOVNE ŠKOLE HUGO BADALIĆ OTKRIVENA SPOMEN BISTA UGLEDNOM KNJIŽEVNIKU I DOMOLJUBU

Objavljeno: 06. svibnja 2010.

hbadalic.jpgPovodom obilježavanja dana Osnovne škole Hugo Badalić danas je svečano otkrivena spomen bista uglednom pjesniku i domoljubu rođenom u Slavonskom Brodu sredinom 19.stoljeća ispred školske zgrade na Plavom Polju, rad akademskog kipara Ante Starčevića iz Zagreba. 
Osnovna škola Hugo Badalić nosi ime velikana hrvatske književnosti od 1991. godine. Spomen bistu znamenitom pjesniku, književniku, učitelju i domoljubu koju je podigao grad Slavonski Brod otkrio je zamjenik gradonačelnika Zoran Ivanović.
Čestitajući svim učenicima i nastavnicima dan škole koja obilježava 55.obljetnicu postojanja, Zoran Ivanović ukazao je na posebnu simboliku spomenika.
   -Ovaj spomenik simbolizira sve hrvatske domoljube, pjesnike i intelektualce koji su se kroz povijest borili za našu Domovinu. Vjerujem da će naši učenici znanje, motivaciju i ljubav prema učenju između ostaloga crpsti i kada vide ovaj lijepi spomenik, kazao je Ivanović dodajući da će Grad i dalje maksimalno materijalno i organizacijski pomagati ovu školu, nastavljajući ulagati ne samo u objekt već i u kvalitetne programe za edukaciju nastavnika i učenika.
U sklopu obilježavanja dana osnovne škole Hugo Badalić, položeni su vijenci i zapaljene svijeće ispred spomenika učenicima poginulim u Domovinskom ratu.

hbadalic1.jpg