• Ostanite doma

GRADONAČELNIK O PRIOPĆENJU ŽUPANIJE I JANAFA: OVAKVI TAJNI SASTANCI NISU NA DOBROBIT GRAĐANA

PRESS1205.jpgNa današnjoj konferenciji za novinare sazvanoj radi predstavljanja završnice programa obilježavanja Dana grada Slavonskog Broda, odgovarajući na novinarski upit gradonačelnik Mirko Duspara osvrnuo se na jučerašnje priopćenje iz Ureda za odnose s javnošću Brodsko-posavske županije o sastanku predstavnika Županije i JANAF-a.
-Nisam znao za ovaj sastanak o kojem sam saznao iz medija.
Radi se o tajnom sastanku predstavnika Županije i Janafa i očigledno da njihovi sastanci nemaju za cilj zaštitu građana grada Slavonskog Broda i okolice nego su više u igri privatni ili neki samo njima znani interesi. Kao gradonačelnik pozivam se na konvencije koje je potpisala Republika Hrvatska.

MEĐUNARODNE KONVENCIJE TRAŽE UKLJUČIVANJE JAVNOSTI !
-I ESPO, a pogotovo Arhuška konvencija jasno traže uključivanje javnosti u zaštitu okoliša. Ovdje je očigledno, ako se dvije ekipe sastaju bez znanja medija i bez znanja lokalne zajednice koja mora biti uključena u sve razgovore vezano uz moguće zagađenje, znači da je ovo tajno i da od javnosti nema ništa. Mi smo 22.travnja imali zajednički sastanak s predstavnicima nadležnih institucija i donijeli određene zaključke. Na sve to imamo reakciju jedino iz Ministarstva vanjskih poslova koje je odmah odredilo osobu koja će biti uključena u ovu koordinaciju. Zbog čega sada Županija radi novu koordinaciju i s kime to radi, nije mi jasno, kazao je gradonačelnik Mirko Duspara dodajući da i JANAF ne može biti izuzet od odgovornosti za zagađenje zraka u Slavonskom Brodu.
MORAMO SE POBUNITI DA BI NETKO REAGIRAO !
-Tražimo da zaštitimo zdravlje građana Slavonskog Broda, a predstavnici JANAF-a moraju Brođanima reći što to oni misle poduzeti da spriječe ovo zagađenje. Jer, oni izravno dopremaju sirovinu Rafineriji u Bosanskom Brodu, oni ne mogu prati ruke i govoriti kako nemaju nikakvog utjecaja na zagađenje ili da nisu odgovorni. I te kako su odgovori za ovo kao i Vlada RH.
Mi svaki puta moramo dići glas, moramo se pobuniti i biti zločesti da bi netko reagirao i nešto napravio ! Koristiti termine o preventivnom djelovanju za čist zrak i rijeku Savu,  pa to je ono s čime su Brođani krenuli prošle godine u potpisivanje peticije na temelju čega smo dobili mjernu stanicu !
Ponavljam, ovdje se ne skupljaju politički poeni, ovdje se borimo za zaštitu zdravlja građana grada Slavonskog Broda koji imaju pravo na čist zrak kao i svi ostali građani RH. Prema tome, ovakvi tajni sastanci nikome ne služe, a najmanje idu na dobrobit građana Slavonskog Broda i okolice, zaključio je gradonačelnik Duspara.

 

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE
U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici

Radno vrijeme Gradskih blagajni:
-
Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak  07:30-18:30, Subota  08:00-12:00
- Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota  07:00-13:00

Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti GRADONAČELNIK O PRIOPĆENJU ŽUPANIJE I JANAFA: OVAKVI TAJNI SASTANCI NISU NA DOBROBIT GRAĐANA

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.