BLAGOSLOVLJEN CRNI KRIŽ, JEDAN OD SIMBOLA KRŠĆANSKOG IDENTITETA GRADA SLAVONSKOG BRODA

crnikriz.jpgNakon svete mise u crkvi Gospe Brze Pomoći na blagdan Uzašašća Gospodinova (Spasovo), danas je u rano predvečerje u nazočnosti brojnih Brođana blagoslovljen nedavno ponovno postavljeni Crni križ na križanju Štampareve i Strossmayerove ulice. Prepoznatljiv simbol kršćanske vjere, identiteta i uljudbe grada Slavonskog Broda blagoslovio je župnik vlč. Ivan Lenić zahvalivši se tom prigodom vjernicima te mjesnom odboru i gradskoj upravi na potpori u ponovnom postavljanju drvenog križa. Gradonačelnik Mirko Duspara izrazio je u ime Brođana veliko zadovoljstvo što je Crni križ ponovo na starom mjestu zahvalivši građanima iz naselja Mikrorajon i Mjesnog odbora Josip Juraj Strossmayer na inicijativi koju je Grad prepoznao i svesrdno podržao. Crni križ blagoslovljen je dan uoči svečane sjednice Gradskog vijeća u povodu Dana Grada na kojoj će se  nagrada za životno djelo posthumno dodijeliti mons. Vidu Mihaljeku, brodskom župniku i dekanu zaslužnom što je Crni križ sačuvan da bi od ovih dana ponovo predstavljao trajni znamen kršćanskog identiteta Slavonskog Broda.

 

crnikriz3.jpg

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti BLAGOSLOVLJEN CRNI KRIŽ, JEDAN OD SIMBOLA KRŠĆANSKOG IDENTITETA GRADA SLAVONSKOG BRODA

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.