BROJNIM PRIREDBAMA OBILJEŽEN DAN GRADA SLAVONSKOG BRODA I BLAGDAN SVETOG IVANA NEPOMUKA

ivanjskikrijes3.jpgBrojnim kulturnim, glazbenim i sportskim priredbama protekloga vikenda obilježen je Dan Grada i blagdan zaštitnika svetog Ivana Nepomuka. Uoči tradicionalnih Ivanjskih svečanosti služena je sveta misa u crkvi Presvetog Trojstva koju je u zajedništvu s brojnim svećenicima predvodio vlč. Pavao Madžarević i u nadahnutoj propovijedi zazvao blagoslov sv.Ivana Nepomuka da štiti Slavonski Brod i njegovim stanovnicima donese što više mira, zadovoljstva, sloge, zajedništva i socijalne pravde. I ove godine Ivanjske svečanosti upriličene su u Tvrđavi Brod. Veliki Ivanjski krijes zapalio je gradonačelnik Mirko Duspara i uz blagdansku čestitku brojnim sugrađanima zahvalio na potpori  u borbi za očuvanje gradske imovine i akciji za čist okoliš poručivši da se s takvim zajedništvom može puno učiniti kako bi Brod ostao najljepši grad.
Brojni Brođani mogli su u Tvrđavi uživati u 2.Festivalu vatrometa „Flamma fest“ i koncertima Dražena Zečića, Miroslava Škore i talijanske skupine Divina. Nebo iznad Tvrđave obasjavalo je mnoštvo boja i vatrenih  oblika u izvedbi pirotehničara iz Rusije, Austrije i Hrvatske. Prve dvije večeri programi su u Tvrđavu privukli na tisuće posjetitelja, a kišovito i hladno vrijeme omelo je tek završetak programa Flamma festa u nedjelju navečer. 
Uz izložbu radova akademskog kipara Stanka Jančića svoj prilog obilježavanju dana grada dali su i brojni likovnjaci na tradicionalnoj Likovnoj koloniji Slavonija 2010. u organizaciji Književno-likovnog društva Berislavić.
„VOLIM BROD“ U PREPUNOJ DVORANI VIJUŠ
Sportaši su se nadmetali na međunarodnom šahovskom turniru, desetom karate turniru mladeži i odbojkaškom turniru. Zbog lošeg vremena promenadni koncert Limene glazbe Željezničar u povodu 80.godišnjice postojanja umjesto na Korzu održan je u dvorani Glazbene škole i okupio puhačke orkestre iz Nove Gradiške, Požege, Našica i Đurđenovca. Vrhunac nedjeljnog programa bila je priredba „Volim Brod“ na kojoj su se u prepunoj sportskoj dvorani Vijuš predstavili i svoje umijeće pokazali najmlađi sugrađani, polaznici dječjih vrtića Ivana Brlić Mažuranić i Zlatni cekin, plesači Cascavele,  Top dancea i Pegaza, Brodski leptirići i Sinovi.  
mt_gallery: 

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti BROJNIM PRIREDBAMA OBILJEŽEN DAN GRADA SLAVONSKOG BRODA I BLAGDAN SVETOG IVANA NEPOMUKA

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.