PRIJEMI ZA BRODSKI HARMONIKAŠKI ORKESTAR, DJEČJI ZBOR GLAZBENE ŠKOLE I UČENIKE TEHNIČKE ŠKOLE

djeczbor.jpgU povodu izuzetnih uspjeha brodskih glazbenika i učenika danas su u Gradskoj vijećnici upriličeni prijemi za članove Brodskog harmonikaškog orkestra Bela pl. Panthy u povodu osvajanja prve nagrade na Međunarodnom natjecanju u Innsbrucku, za članove Dječjeg zbora-mlađeg uzrasta Glazbene škole, apsolutne pobjednike na 53.glazbenim svečanostima hrvatske mladeži u Varaždinu i za učenike Tehničke škole, autore nagrađenog projekta od strane Parlamenta mladih grada.
BRODSKI HARMONIKAŠI PRVACI SVIJETA !
Brodski harmonikaški orkestar Bela pl.Panthy pod vodstvom prof. Sanje Nuhanović osvojio je prvu nagradu na Međunarodnom festivalu u austrijskom Innsbrucku u konkurenciji 240 harmonikaških orkestara iz 25 zemalja svijeta. Time su ostvarili san svog utemeljitelja i dugogodišnjeg voditelja Bele Panthya. U ostvarenju ovog dosad najznačajnijeg uspjeha umnogome su im pomogle nove nedavno nabavljene harmonike  uz veliku potporu Grada.
U Innsbrucku brodski harmonikaši u najbolje svjetlu predstavili su svoj Grad i Hrvatsku oduševivši brojnu publiku izvedbom svoje najdraže skladbe Slavonske rapsodije. Uspinjanje na pobjedničko postolje pred 5.000 oduševljenih gledatelja u olimpijskoj dvorani u Innsbrucku dojam je koji će 24 brodskih harmonikaša ostati u neizbrisivom sjećanju.
Čestitke svim članovima orkestra uz ushićenje ovim uspjehom i predstavljanjem grada u svijetu izrazila je zamjenica gradonačelnika Ilijana Vrbat Pejić, a gradonačelnik Mirko Duspara obećao je i dalje potporu radu i obnovi instrumentarija.
DJEČJI PJEVAČKI ZBOR BEZ PREMCA U HRVATSKOJ !
Na 53.glazbenim svečanostima hrvatske mladeži u Varaždinu Dječji zbor mlađeg uzrasta Glazbene škole Slavonski Brod osvojio je prvo mjesto u svojoj kategoriji, ali po ocjeni stručnog žirija postao i apsolutni pobjednik u konkurenciji 40 zborova s 2200 pjevača.
Na čestitkama se zahvalila voditeljica prof. Danijela Božičević istaknuvši kako je ovaj uspjeh  plod dugogodišnjeg vježbanja u kojem pored velikog truda  mladih pjevača koji su stvorili osjećaj zajedništva zasluge pripadaju i roditeljima na sjajnoj podršci.
-Brodska glazbena scena sve nas više iznenađuje u pozitivnom smislu dokazujući koliko je naša mladež glazbeno nadarena, kreativna i originalna, istaknula je zamjenica gradonačelnika Ilijana Vrbat Pejić. 
UČENICI TEHNIČKE ŠKOLE POMAŽU GRADU
U sklopu Europskog tjedna Parlament mladih grada Slavonskog Broda za najbolji program osnovnih i srednjih škola izabrao je projekt učenika Tehničke škole o proljetnom čišćenju i uređenju na kritičnim gradskim lokacijama poput dječjih igrališta, parkova i zidova nagrđenih grafitima. Tim povodom upriličen je prijem za članove projektnog tima Stjepana Oreškovića i Viktora Mautnera s voditeljicom prof. Božicom Sedlić.
Predstavivši nagrađeni projekt učenici su izrazili spremnost i volju da uz potporu Grada sami obnove, urede i oliče dječja igrališta i prostore na kojima se okupljaju mladi. Na ovoj hvale vrijednoj  inicijativi zahvalio se zamjenik gradonačelnika Zoran Ivanović pohvalivši ovakav proaktivni pristup mladih sugrađana koji sami žele pridonijeti ljepšem izgledu Grada. U cilju ostvarenje ovog projekta dogovoren je skori zajednički sastanak autora projekta s nadležnim gradskim komunalnim službama.
mt_gallery:

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti PRIJEMI ZA BRODSKI HARMONIKAŠKI ORKESTAR, DJEČJI ZBOR GLAZBENE ŠKOLE I UČENIKE TEHNIČKE ŠKOLE

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.