PRESICA GRADSKOG IZBORNOG POVJERENSTVA ZA MJESNE ODBORE: VIJEĆNIKE BIRALO 18,43 POSTO GLASAČA

GIPPRESS.jpgJučerašnji izbori za članove Vijeća mjesnih odbora na području Grada Slavonskog Broda protekli su dostojanstveno, mirno, bez ikakvih incidenata i dosad bez ijedne primjedbe i prigovora, istaknuto je na današnjoj konferenciji za novinare Gradskog izbornog povjerenstva za mjesne odbore na kojoj su objavljeni službeni izborni rezultati.
Prema riječima predsjednice GIP-a Željke Filipović, od ukupno 58.865 prijavljenih na izbore je izašlo 10.854 birača ili 18,43 posto, što je znatno veći odaziv nego na prošlim izborima prije četiri godine.
Od ukupno 144 izabranih vijećnika u 16 gradskih mjesnih odbora najveći broj (52) vijećnika osvojila je Hrvatska demokratska zajednica (36,11 posto), Hrvatska stranka prava 46 vijećnika (31,94 posto), Socijaldemokratska partija 30 vijećnika (20,83 posto), a slijedi HDSSB sa 7 vijećnika, Nezavisna lista u MO Kolonija s 5 vijećnika, a po jednog vijećnika osvojili su HSS, HSLS, HSU i Nezavisna lista u MO Podvinje.
Najveći odaziv birača bio je u najmanjoj izbornoj jedinici u Brodskom Varošu (30 posto), a najmanji u najvećoj izbornoj jedinici u MO dr A.Starčević (13 posto). 
   Gledajući stranački raspored vijećnika po pojedinim mjesnim odborima,  HDZ ima najviše vijećnika u 6 mjesnih odbora (dr A.Hebrang, J.Rimac, Brodski Varoš, Zrinski-Frankopan, Mali Pariz, Centar), HSP u 5 mjesnih odbora (Plavo Polje, Brodsko Vinogorje, Jelas, Budainka, dr A.Starčević), SDP u 2 mjesna odbora (Lutvinka i J.J.Strossmayer), a u MO Kolonija Nezavisna lista Ivana Katušića. Izjednačena je situacija u MO Podvinje (gdje su po 3 vijećnika osvojili HSP i HDZ) i MO Antun Mihanović (po 3 vijećnika imaju HSP i SDP).
Izbor čelnika novoutemeljenih Vijeća mjesnih odbora u dosta slučajeva ovisit će o međusobnim dogovorima političkih stranaka i nezavisnih lista.  
Predsjednica Gradskog izbornog povjerenstva za mjesne odbore Željka Filipović na kraju se zahvalila medijima na praćenju izbora, svim biračkim odborima kao i službenicima Gradske uprave na stručnoj i tehničkoj pomoći u provedbi izbora.   
Pojedinačne rezultate glasovanja po svim mjesnim odborima možete pronaći u rubrici „Izbori za mjesne odbore“.
GIPPRESS1.jpg

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti PRESICA GRADSKOG IZBORNOG POVJERENSTVA ZA MJESNE ODBORE: VIJEĆNIKE BIRALO 18,43 POSTO GLASAČA

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.