GRADONAČELNIK OBIŠAO POPLAVOM UGROŽENO CIJELO PODRUČJE GRADA

Poplava10.jpgNakon jutrošnje odluke Stožera zaštite i spašavanja grada Slavonskog Broda o proglašavanju izvanrednog stanja elementarne nepogode, gradonačelnik Mirko Duspara obišao je cijelo područje Grada i uvjerio se u ozbiljno stanje zbog opasnosti od poplava koje prijete izlijevanjem vode iz lateralnog kanala i korita Glogovice te već poplavljenih podruma i dvorišta obiteljskih kuća.
Najkritičnije je u Brodskom Varošu u Zagrebačkoj ulici gdje je voda iz lateralnog kanala došla do vrha cestovnog mosta zbog čega se obale utvrđuju zečjim nasipima. Takvu opasnost od poplave u Varošu ne pamte od 1977.godine.
Slična je situacija i kod cestovong prijelaza preko lateralnog kanala u Ulici Sv.Antuna u Naselju Zrinski Frankopan gdje se obale utvrđuju zečjim nasipima. Potencijalno opasno usko grlo je i kod željezničkog mosta preko Glogovice kod PZC-a na kojem zbog sužavanja korita voda pokazuje svoju divlju ćud prijeteći ugrožavanju potpornja mosta preko željezničke pruge.
Poplavljeni su i brojni podrumi u Mjesnom odboru dr. Ante Starčević (Livada), a posebno je pogođeno desetak kuća u Ulici Sv.Lovre, u blizini tvornice Slavonija DI, od kućnog broja 77 prema istoku zbog izlijevanja vode iz kanala. Stradale su i kuće uz obale Glogovice na kraju ulice Dudinjak u Podvinju kod Žanića mlina. Kako jedno zlo nikad ne dolazi samo, u Brodskom Vinogorju pojavilo se novo klizište u blizini Pribudovačke ulice broj 17. 
   -Nažalost nema ni jednog dijela grada gdje nema štete od ove silne vode koja se skuplja iz brdskih dijelova županije koju kanalizacija ne može progutati. Sve raspoložive snage su na terenu, podignuta je i Civilna zaštita, obećana nam je i pomoć interventne postrojbe Civilne zaštite RH, a bude li potrebno pronaći ćemo još rezerve. Nažalost, vremenske prognoze govore da će još nekoliko dana padati kiša što dodatno otežava situaciju. Ovakav vodostaj na lateralnim kanalima još nije zabilježen u povijesti mjerenja. Sada je najbitnije nasipima sačuvati Grad i spriječiti prelijevanje vode iz lateralnog kanala, rekao je u izjavi za medije gradonačelnik Mirko Duspara.
mt_gallery:

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti GRADONAČELNIK OBIŠAO POPLAVOM UGROŽENO CIJELO PODRUČJE GRADA

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.