ZBOG OBILNIH OBORINA PONOVNO SE POKRENULA KLIZIŠTA U PODVINJU I BRODSKOM VINOGORJU

klizpapucka1.jpgObilne oborine tijekom jučerašnjeg i današnjeg dana utjecale su na ponovno pokretanje  klizišta u brdskim dijelovima Podvinja i Brodskog Vinogorja koja su se aktivirala tijekom elementarne nepogode krajem svibnja i početkom lipnja. Sve lokacije klizišta danas su obišli predstavnici Gradske uprave na čelu s gradonačelnikom Mirkom Dusparom i načelnicom gradskog Stožera zaštite i spašavanja Ilijanom Vrbat Pejić.  Pomicanje tla najuočljivije je u Podvinju u ulici Kukanj gdje je odron zemlje zaprijetio i kući obitelji Trifunović koja se naslanja na kuću ranije evakuirane obitelji Bardak koja će ovog tjedna useliti u gradski stan. Zemlja polagano nastavlja kliziti i na velikom odronu u Brlićevu putu kao i u Papučkoj i Pribudovačkoj ulici, na Košarevcu i Janiševcu 4.
Grad će zajedno sa službom 112 Državne uprave za zaštitu i spašavanje i dalje budno pratiti razvoj situacije na klizištima i ugroženim obiteljima ponuditi svu potrebnu pomoć.
Što se tiče dugoročne sanacije odrona, stručnjaci Hrvatskog geološkog instituta već ranije obišli su sve ugrožene lokacije i u tijeku je izrada stručne dokumentacije za sanaciju svakog pojedinog klizišta što će biti temelj i za traženje potpore Vlade.

klizbrlicput1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 klizkukanj5.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

klizikukanj.jpg

klizpapucka.jpg

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti ZBOG OBILNIH OBORINA PONOVNO SE POKRENULA KLIZIŠTA U PODVINJU I BRODSKOM VINOGORJU

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.