MINISTARSTVO UPRAVE ODGOVORILO NA OBUSTAVU OD PRIMJENE ODLUKA GRADSKOG VIJEĆA O IZMJENAMA STATUTA

PRESMD3008B.jpgPrestao je važiti Zaključak o obustavi od primjene odluka o izmjeni i dopuni Statuta Grada i Poslovnika o radu Gradskog vijeća kojeg je gradonačelnik Grada Slavonskog Broda donio 13.srpnja, stoji u zaključku odgovora Ministarstva uprave kojega je potpisao ministar Davorin Mlakar. U postupku nadzora nad navedenim općima aktima Ministarstvo uprave ocijenilo je da nema razloga za obustavu od primjene ovih općih akata donesenih na 11.sjednici Gradskog vijeća 30.lipnja i objavljenih u „Službenom vjesniku Brodsko-posavske županije“ od 21.srpnja i da su na snazi i proizvode pravne učinke.
Komentar ovog odgovora Ministarstva uprave dali su na odvojenim konferencijama za medije gradonačelnik Mirko Duspara i predsjednik Gradskog vijeća Mijo Golubičić.
GRADONAČELNIK MIRKO DUSPARA:
   -Bitno je reći da je ponovo na djelu izigravanje pravne države u koju se svi zaklinjemo. Predstojnik Ureda državne uprave u Brodsko-posavskoj županiji u svojoj obavijesti Ministarstvu od 19.srpnja ukazao je da iz zapisnika o radu 11.sjednice proizlazi da procedura donošenja ovih akata nije u cijelosti poštovana, na što smo stalno ukazivali. No, Ministarstvo se oglušuje i kaže da je predstojnik Ureda trebao obustaviti donešeni akt, što on nije učinio i sada Ministarstvo kaže da se zbog toga akt može primjenjivati. U svom zahtjevu naveo sam da nije poštivana procedura, to je sad dokazano iako je pobijeno. Dosta puta sam već rekao da onaj tko ima većinu u Gradskom vijeću može mijenjati sve, ali treba biti legalist i poštivati proceduru. Volja većine mora se poštivati, ali nije dobro da većina gazi zakon, bez obzira tko stajao iza njih.

PRESMG3008.jpgPREDSJEDNIK GRADSKOG VIJEĆA MIJO GOLUBIČIĆ:
   -Sad kad smo dobili očitovanje Ministarstva uprave na gradonačelnikov veto na provedbu odluka Gradskog vijeća imamo u tom dijelu primjedbi na rad Gradske uprave. Ne stoji da čelnik državne uprave nije dobro odradio svoj posao nego su savjetodavne službe gradonačelnika krivo navele postupanje i sa zaključkom je išao preuranjeno ne ostavljajući Gradskom vijeću dovoljno vremena da reagira. U donošenju odluke Gradskog vijeća, koja je postala punosnažna,  imali smo opstrukciju rada upravnih odjela i pozivamo gradonačelnika da napravi reda i po zakonu podnese stegovne mjere protiv odgovornih. Na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća postupit ćemo po svim najavljenim odlukama. Neće biti nikakvih „sječa glava“ već smjenjivanja svih nekompetentnih za rukovođenje i upravljanje, od predsjednika skupština, nadzornih odbora trgovačkih društava, upravnih vijeća i školskih odbora.

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti MINISTARSTVO UPRAVE ODGOVORILO NA OBUSTAVU OD PRIMJENE ODLUKA GRADSKOG VIJEĆA O IZMJENAMA STATUTA

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.