ZAKLJUČCI S 12.GRADSKOG VIJEĆA: NOVI PREDSJEDNIK HRVOJE ANDRIĆ, DOPREDSJEDNIK MLADEN KVESIĆ

Gradvijecebr12.jpg
Na 12.sjednici Gradskog vijeća usvojen je niz kadrovskih razrješenja i imenovanja. Većina od 13 gradskih vijećnika HSP-a, SDP-a i HDSSB-a po hitnom postupku razriješila je dužnosti predsjednika Gradskog vijeća Miju Golubičića i potpredsjednika Vjenceslava Draženovića i za novog predsjednika izabrala Hrvoja Andrića (HSP), a za potpredsjednika Mladena Kvesića (HDSSB).
Prije toga, kod utvrđivanja dnevnog reda sjednicu je prekinuo dotadašnji predsjednik Vijeća Mijo Golubičić pozivajući se na članak 97.Poslovnika o radu Gradskog vijeća radi novonastalih uvjeta i traženja da se u dnevni red uvrsti izvješće Mandatne komisije o aktiviranju mandata dvoje zamjenskih članova i utvrđivanja okolnosti pod kojim su ostavke podnijela dvojica bivših vijećnika (Jozo Šimić i Miroslav Skorupski). 
Sjednicu vijeća nakon prekida napustilo je 12 vijećnika (HDZ, HSS,HSLS, HSU, HNS i HSP dr A.Starčević) i na konferenciji za novinare nastavak rada Vijeća ocijenilo nelegalnom i najavilo traženje inspekcijskog nadzora. 
PRISEGNULI  PETAR AGATIĆ I MARINA LOGARUŠIĆ
Nakon pravnih tumačenja da postoje uvjeti za nastavak sjednice,  13 vijećnika odlučilo je nastaviti s radom. Zbog prijepora oko verifikacije mandata novih vijećnika umjesto dvojice koji su podnijeli ostavke, predsjednik Mandatne komisije Hrvoje Andrić istaknuo je da su ispunjeni zakonski uvjeti za verifikaciju mandata Petra Agatića i Marine Logarušić (HSP) pozivajući se na tumačenja državne uprave u ranijim sličnim primjerima i mišljenja Ustavnog suda. 
Poslije prisege dvoje novih vijećnika utvrđen je dopunjeni dnevni red. 
U nizu kadrovskih pitanja razriješeni su dosadašnji i imenovani novi članovi radnih tijela Vijeća (Odbora za izbor i imenovanje, Odbora za statut i poslovnik, Odbora za financije i proračun, Odbora za gospodarstvo i komunalno gospodarstvo, Odbora za društvene djelatnosti, Odbora za graditeljstvo, prostorno uređenje i zaštitu okoliša, Odbora za predstavke, pritužbe i prijedloge građana, Komisije za imenovanje naselja, ulica i trgova, Povjerenstva za odlučivanje o žalbama protiv prvostupanjskih odluka Gradonačelnika). 
Za ovlaštenog predstavnika Grada u skupštinama trgovačkih društava u kojima Grad ima dionice ili udjele (Brod plin, Vodovod, Komunalac, Toplina, Poduzetnički inkubator Brodin, Razvojna agencija Grada, Slobodna zona Đuro Đaković, Brod turist i Posavska Hrvatska) imenovan je gradonačelnik dr Mirko Duspara uz prijedlog da se za jednu od narednih sjednica pripremi izbor višečlanih skupština. 
Razriješeni su dosadašnji i imenovani novi članovi upravnih vijeća svih ustanova u vlasništvu Grada osim Galerije umjetnina gdje su potvrđeni dosadašnji te Školskih odbora svih osnovnih škola. 
NIJE PRIHVAĆENO IZVJEŠĆE „BROD PLINA“
Prihvaćena su izvješća o financijskom poslovanju za 2009. godinu trgovačkih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu Grada – Vodovoda,  Komunalca, Topline, Slobodne zone Đuro Đaković, Poduzetničkog inkubatora i Razvojne agencije, a jedino nije prihvaćeno izvješće „Brod plina“ u kojem se zbog niza propusta nalaže skupštini poduzimanje odgovarajućih mjera. 
Jednoglasno je  usvojeno godišnje izvješće o izvršenju proračuna Grada za 2009. godinu i izvješće Državnog ureda za reviziju o obavljenoj reviziji financijskih izvještaja i poslovanja Grada za 2009. godinu. Usvojena su i izvješća o provedenim radnjama Stožera zaštite i spašavanja i Povjerenstva za procjenu šteta od elementarne nepogode, o o provedenim izborima za članove vijeća gradskih mjesnih odbora i o korištenju sredstava proračunske zalihe za srpanj i kolovoz. 
Usvojen je i prijedlog odluke o izradi izmjena i dopuna UPU-a Veliko polje-sjever u Slavonskom Brodu.
Usvojenim zaključkom o problemu onečišćenja zraka uzrokovanom radom Rafinerije nafte u Bosanskom Brodu Gradsko vijeće poziva Vladu RH da na međudržavnoj razini riješi problem onečišćenja zraka na području Grada budući da je izvor zagađenja u susjednoj državi. Zatražena je i informacija u kojoj je fazi nadogradnja mjerne stanice za mjerenje razine benzena i ostalih štetnih tvari u zraku te da građani i javnost budu sa svime upoznati.
Usvojen je zaključak o imenovanju nove ulice Josipa Rimca u Mjesnom odboru Jelas od Tavelićeve do spoja sa Svačićevom, na kojem će se graditi Trgovački centar Coloseum. 
SPORTSKA IGRALIŠTA I U OŠ D.TADIJANOVIĆ  
Izmijenjenom odlukom o operativnom planu rashoda za tekuće i investicijsko održavanje osnovnih škola za 2010. godinu bit će omogućena izgradnja vanjskog sportskog igrališta te novog nogometnog igrališta s umjetnom podlogom (u suradnji s Hrvatskim nogometnim savezom) kod Osnovne škole Dragutin Tadijanović u Naselju Hebrang.
gradvijecebr12a.jpg
 PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti ZAKLJUČCI S 12.GRADSKOG VIJEĆA: NOVI PREDSJEDNIK HRVOJE ANDRIĆ, DOPREDSJEDNIK MLADEN KVESIĆ

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.