ČESTITKA PROFESORA VINKA BREŠIĆA GRADONAČELNIKU U POVODU OTKUPA KUĆE BRLIĆ

Brlickuca.jpgU povodu nedavnog otkupa Kuće Brlić, zaštićenog kulturnog dobra, gradonačelniku Mirku Dusparu stigla je čestitka prof. dr. Vinka Brešića, redovitog profesora na Katedri za noviju hrvatsku književnost Filozofskog fakulteta u Zagrebu, jednog od najboljih poznavatelja djela Ivane Brlić Mažuranić i urednika Kritičkog izdanja sabranih djela Ivane Brlić Mažuranić u izdanju brodskog ogranka Matice hrvatske. U poruci zahvalnosti profesora Brešića stoji: „Nedavno čuvši da je Grad napokon otkupio Brlićevu kuću i tako ušao u posjed najznačajnije kulturne točke ne samo Broda i regije, već sasvim sigurno i sveukupne nacionalne baštine, dakle, da je Tebi i Tvome timu uspjelo ono što brojnim Tvojim prethodnicima nije, ne mogu a da Ti ne čestitam i izrazim svoju iskrenu i duboku zahvalnost.
Znam da si time kupio i veliku obvezu, ali si kupnjom dragocjenoga komada naše prošlosti ujedno kupio i onaj dio naše budućnosti bez koje je ona zapravo nezamisliva.
S poštovanjem i najsrdačnijim pozdravima, tvoj zagrebački Brođanin,  prof. dr. sc. Vinko Brešić, Odsjek za kroatistiku, Filozofski fakultet, Sveučilište u Zagrebu".

 

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti ČESTITKA PROFESORA VINKA BREŠIĆA GRADONAČELNIKU U POVODU OTKUPA KUĆE BRLIĆ

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.