IZLOŽBA CRTEŽA AKADEMSKOG SLIKARA PREDRAGA GOLLA U SALONU BECIĆ

PGoll.jpgGalerija umjetnina grada Slavonskog Broda priredila je u likovnom salonu Becić u suradnji s Gradom i ogrankom Matice hrvatske izložbu crteža akademskog slikara Predraga Golla pod nazivom „Ljudi, lica ili Gollov slavonskobrodski kulturni panoptikum“. Izložbu u povodu Gollova 80. rođendana otvorila je zamjenica gradonačelnika Ilijana Vrbat Pejić i uz čestitke uručila prigodni poklon slikaru koji je ostavio dubok trag u brodskoj kulturi, kao vrstan umjetnik i pedagog, prvi ravnatelj Galerije umjetnina grada, pokretač slikarskih škola i akvarelističke kolonije Sava, već desetljećima kroničar svih značajnijih kulturnih događaja.
Izloženo je četrdesetak portreta poznatih osoba koje su u proteklih pola stoljeća sudjelovale u javnim i kulturnim događanjima u gradu, tako da je izložba i svojevrsna zanimljiva kronika kulturnog života Slavonskog Broda.
O Gollovim portretima i njegovu talentu da u nekoliko poteza otkrije karakter, mimiku i duh osobe koju portretira govorio je likovni kritičar dr. Bogdan Mesinger iz Osijeka.

mt_gallery:

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti IZLOŽBA CRTEŽA AKADEMSKOG SLIKARA PREDRAGA GOLLA U SALONU BECIĆ

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.