PRESICA POVODOM OBJAVE JAVNIH POZIVA ZA IZBOR VOLONTERA I POSLODAVCA GODINE ZA OSOBE S INVALIDITETOM

POVJOI10.jpgU povodu objave javnih poziva za izbor volontera i poslodavca godine za osobe s invaliditetom danas je u Gradskoj vijećnici upriličena konferencija za novinare na kojoj su sa sadržajem ovih poziva javnost upoznali članovi gradskog Povjerenstva za osobe s invaliditetom i zamjenica gradonačelnika Ilijana Vrbat Pejić.
Slavonski Brod prvi je grad u Hrvatskoj koji na lokalnoj razini pokreće izbor za poslodavca godine u suradnji s partnerima iz županijske gospodarske komore i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.
Predsjednik Povjerenstva Željko Pudić pozvao je sve pojedince, udruge i tvrtke da svoje prijedloge kandidata za poslodavca godine i godišnje volonterske nagrade dostave do 15.studenoga u gradski Upravni odjel za društvene djelatnosti.
Partneri u izboru volontera godine su i Volonterski centar Osijek i nacionalna zajednica saveza osoba s invaliditetom.
Član Povjerenstva Tomislav Goll istaknuo je očekivanja da će primjeri dobre prakse u zapošljavanju invalida potaknuti i lokalne poslodavce da drugačije promišljaju o ovoj populaciji potencijalnih zaposlenika. Prije četiri godine izbor poslodavca godine na nacionalnoj razini pokrenuo je portal moj-posao.net i s početnih 30 prijavljenih kandidata za dvije godine došlo se do 700 kandidiranih poslodavaca. Potporu izboru poslodavca godine dala je i Hrvatska gospodarska komora koja je osigurala nagradu i koja će sa svoje strane upoznati poslodavce s ovim izborom u kojem će se vrednovati i oni koji su se ranijih godina istaknuli u zapošljavanju invalida.
Na odličnoj ideji svim članovima Povjerenstva čestitala je zamjenica gradonačelnika Ilijana Vrbat Pejić izrazivši uvjerenje kako će izbor poslodavca i volontera ubuduće postati tradicionalan i imati puno širi odjek od skretanja pozornosti na probleme.
-I naša je obveza ukazivati na jednaka prava pri zapošljavanju osoba s invaliditetom. Uvjerena sam da će ovaj javni poziv promovirati one poslodavce koji pokazuju kako se i u ovim teškim vremenima mogu poštivati zakonski uvjeti. Kao grad obvezni smo sudjelovati i u promicanju volonterizma i već smo na lanjskom Božićnom koncertu pokrenuli inicijativu nagrađivanja osoba koje se ističu volonterskim radom. Zahvaljujem svima koji su sudjelovali u pripremi ovih aktivnosti Povjerenstva, istaknula je zamjenica gradonačelnika Ilijana Vrbat Pejić.
mt_gallery:

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti PRESICA POVODOM OBJAVE JAVNIH POZIVA ZA IZBOR VOLONTERA I POSLODAVCA GODINE ZA OSOBE S INVALIDITETOM

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.