U POVODU DANA DARIVATELJA KRVI DODIJELJENE ZAHVALNICE I PRIZNANJA VIŠESTRUKIM DARIVATELJIMA

Objavljeno: 24. listopada 2011.

davkrvi (6).jpgDan dobrovoljnih darivatelja krvi, 25.listopada, obilježen je prigodnom svečanošću u Glazbenoj školi na kojoj su uručena zaslužena priznanja višestrukim darivateljima krvi iz Slavonskog  Broda i općina Brodskog Posavlja. 
Zahvalnost i poštovanje svima koji su se istaknuli humanošću darivanjem najdragocjenije tekućine za spašavanje tuđih života izrazili su predsjednik Gradskog društva Crvenog križa Slavonskog Broda i predsjednik Hrvatskog crvenog križa dr Josip Jelić, zamjenik gradonačelnika mr. Zoran Ivanović, zamjenik ravnatelja brodske Opće bolnice „dr Josip Benčević“ dr Josip Samardžić, rukovoditeljica službe za transfuziju krvi brodske Opće bolnice dr Marica Piplović i pročelnica županijskog Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Klara Šćuka.
Tom prigodom uručena su priznanja – zahvalnice Hrvatskog Crvenog križa darivateljima s 10, 20 i 40 darivanja (žene) te 20, 30 i 40 darivanja (muškarci), a zahvalnice i Povelje zahvalnosti ženama s 35 i 55 darivanja i muškarcima s 50 i 75 darivanja. Usto, Grad Slavonski Brod dodatno je ručnim satovima darivao darivatelje s 75 darivanja s područja Grada: Ivu Anušića, Miju Blažića, Stjepana Šprajca i Vinka Žanića. Zahvalnicom, poveljom zahvalnosti i umjetničkom slikom nagrađen je Stjepan Bošnjaković iz Slavonskog Broda koji je 100 puta darovao krv.
Pored toga, Grad Slavonski Brod darivao je knjigama pet obitelji čiji su svi članovi dobrovoljni darivatelji krvi: Biličić iz Zbjega, Brzić iz Kaniže, te Jozić, Marković i Matković iz Slavonskog Broda.  mt_gallery: