• Ostanite doma

GRAD SLAVONSKI BROD POKRENUO INICIJATIVU ZA OTVARANJE PUČKE KUHINJE I PRIHVATILIŠTA ZA BESKUĆNIKE

CARPP3.jpgGrad Slavonski Brod pokrenuo je inicijativu za otvaranje pučke kuhinje i prihvatilišta za beskućnike na području Grada. O osiguranju uvjeta za ispunjavanje ove obveze definirane novim Zakonom o socijalnoj skrbi, ali  i proistekle potrebama s terena, razgovaralo se na radnom sastanku u Gradskoj upravi na kojem su sudjelovali predstavnici Brodsko-posavske županije, Centra za socijalnu skrb, Gradskog društva Crvenog križa te Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije i Caritasa slavonskobrodskog dekanata.
S obzirom da se namjeravaju pokrenuti novi programi za koje trenutno ne postoje osigurani prostorni i kadrovski uvjeti, zaključeno je da je potrebno uspostaviti partnerski odnos sa Županijom, kojoj je to također zakonska obveza, i svim organizacijama koje mogu organizirati i provoditi takve programe po uzoru na primjere dobre prakse iz susjednih gradova (Vinkovci, Osijek).
Tijekom ratnih i poratnih godina u Slavonskom Brodu je djelovao jedan oblik pučke kuhinje koji je zbog neodgovarajućih prostornih uvjeta prestao s radom. Postoji potreba za pučkom kuhinjom i prihvatilištem za beskućnike na ovom području o čemu svjedoče i svećenici kojima se javljaju ljudi u potrebi.
Zahvalivši nazočnima na odazivu i pokazanom interesu za pokretanjem ova dva programa na području grada Slavonskog Broda, zamjenica gradonačelnika Ilijana Vrbat Pejić zamolila je predstavnike Crvenog križa i Caritasa da Gradu dostave  pismene prijedloge o načinima pokretanja  rada pučke kuhinje i osnivanja skloništa za prihvat beskućnika kako bi se ovi projekti ostvarili u što kraćem roku.

CARPP.jpg

 

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE
U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici

Radno vrijeme Gradskih blagajni:
-
Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak  07:30-18:30, Subota  08:00-12:00
- Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota  07:00-13:00

Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti GRAD SLAVONSKI BROD POKRENUO INICIJATIVU ZA OTVARANJE PUČKE KUHINJE I PRIHVATILIŠTA ZA BESKUĆNIKE

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.