PREDSTAVLJEN HRVATSKI TAMBURAŠKI BREVIJAR BROĐANINA MIHAELA FERIĆA

brevijarmf.jpgU mjesecu hrvatske knjige u organizaciji Gradske knjižnice u prepunoj dvorani HVIDRE predstavljen je „Hrvatski tamburaški brevijar“ autora Mihaela Ferića. U nazočnosti brojnih glazbenika i poštovatelja tamburaške glazbe ovo iznimno i sveobuhvatno djelo profesora Ferića o povijesti tamburaške glazbe u Hrvatskoj u protekla dva stoljeća i tamburici kao najpopularnijem i najraširenijem tradicijskom glazbalu u Hrvata predstavili su uz autora i predsjednik Društva za promicanje hrvatske kulture i baštine Šokadija iz Zagreba Martin Vuković i recenzent Siniša Leopold. Promociju prve hrvatske tamburaške enciklopedije uveličali su mladi tamburaši OŠ Antun Mihanović pod vodstvom Nikole Novosela i Brodski tamburaški orkestar pod ravnanjem Damira Butkovića. U ime Grada čestitku maestru Feriću na ostvarenju ovog kapitalnog djela uputio je zamjenik gradonačelnika mr. Zoran Ivanović.
Ovo je prva knjiga u hrvatskoj publicistici koja dokazuje da je tambura hrvatsko tradicijsko glazbalo. Nakon više od pola stoljeća prikupljanja i sistematiziranja građe o hrvatskom tamburaštvu, samozatajni Mihael Ferić ovime se svrstava u red brodskih velikana, istaknuo je govoreći u ime izdavača ove izuzetne knjige Martin Vuković  dodajući da Brevijar zaslužuje da kompletno bude preveden na engleski jezik kako bi svi u svijetu upoznali  ovo Ferićevo djelo.
Čestitke autoru na velikom trudu i znanju uloženom u izradu knjige uputio je i jedan od trojice recenzenata Siniša Leopold, šef-dirigent Tamburaškog okestra HRTV-a, ističući kako razvojni put tambure kao instrumenta nesagledivih mogućnosti još traje, a ovo vrijedno djelo kao izvor brojnih saznanja pomoći će svim tamburašima i onima koji će to tek postati.
Zahvalivši brojnim suradnicima koji su pomogli u izradi knjige iza koje stoji višegodišnji mukotrpni istraživački rad, Mihael Ferić istaknuo je da je povijest tamburice iznimno važna za hrvatski nacionalni identitet uputivši pritom kritiku na račun aktualnog školskog sustava koji ne poklanja dovoljno pažnje glazbenom obrazovanju učenika.

mt_gallery:

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti PREDSTAVLJEN HRVATSKI TAMBURAŠKI BREVIJAR BROĐANINA MIHAELA FERIĆA

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.