16.KATARINSKI SAJAM PRIVUKAO VIŠE OD 20 TISUĆA POSJETITELJA

Objavljeno: 28. studenoga 2011.

KS11treci_2_resize.JPGČetverodnevni 16.Katarinski sajam obrtništva, malog i srednjeg poduzetništva posjetilo je prema službenim procjenama organizatora više od 20 tisuća posjetitelja kojima je bila izložena raznolika ponuda obrtnika i poduzetnika, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, eko proizvođača, zadruga, agencija, trgovaca, proizvođača domaće radinosti, osiguravajućih i auto-kuća, KUD-ova i brojnih udruga.  
U doba ekonomske krize, kada je velika većina sajmova u Republici Hrvatskoj imala manji broj izlagača nego prošle godine, ovogodišnji Sajam okupio je respektabilan broj izlagača, njih 220 iz svih krajeva Hrvatske te Bosne i Hercegovine i Srbije kojima je zahvalnice na sudjelovanju s prepoznatljivim kuhačama uručio gradonačelnik Mirko Duspara.
Kao i svake godine Turistička zajednica grada Slavonskog Broda i Obrtnička komora Brodsko-posavske županije birale su najljepše uređen štand. Nagrada je ove godine pripala obrtu Narodni vez iz Slavonskog Broda.
Ovogodišnji Sajam imao je vrlo bogat i raznovrstan popratni kulturno-zabavni program. U dvorani Vijuš smjenjivali su se nastupi folklornih skupina, rock koncert i hip-hop show, izvodile su se kazališne predstave kao i kreativne i plesne radionice.
14. dječji Katarinski sajam, koji je održan prvog dana sajma, ponovno je bio jedna od najposjećenijih priredbi.
U sklopu Sajma promoviran je i katalog "Vrijedne ruke" HGK-Županijske komore Slavonski Brod, a održani su i Forum i Javna tribina u sklopu EU projekta „EMPLOYability despite disability“.
Veliko zanimanje posjetitelja privukla je i tradicionalna “Čvarkijada ”.
Glavni organizator sajma bio je Grad Slavonski Brod, izvršni organizatori Razvojna agencija Grada Slavonskog Broda i Poduzetnički inkubator Brodin, a ovogodišnji je Sajam održan pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske, Vlade RH i Ministarstva gospodarstva.

mt_gallery: