SVEČANO OTVORENA DOGRAĐENA ZGRADA OŠ „BOGOSLAV ŠULEK“

osbs_resize.JPGDanas je na prigodnoj svečanosti službeno otvorena dograđena školska zgrada OŠ Bogoslav Šulek bruto površine 316 kvadratnih metara u kojoj su suvremeno opremljene četiri učionice što će bitno pridonijeti kvalitetnijem izvođenju nastave u najvećoj gradskoj osnovnoj školi. Radove je izvela tvrtka Šprajc THD, projekt je izradio Brod projekt, a nadzor radova obavio INGART. U dogradnju i opremanje novih učionica zajedno s postavljanjem termoizolacijske fasade na kompletnoj školskoj zgradi Grad Slavonski Brod uložio je 2,5 milijuna kuna. 
Postojeća zgrada izgrađena je 1975.godine i dosad nije bila temeljitije rekonstruirana. Zbog stalnog porasta broja učenika i odjela postojeće učionice nisu zadovoljavale narasle potrebe. Prepoznavši to Grad Slavonski brzo je reagirao i ovog ljeta krenuo u  investiciju dogradnje školske zgrade.
   -Planirani cilj Gradske uprave bio je da izgradimo  četverogodišnju područnu školu na Šestincu ili uz Sjevernu veznu cestu jer na taj način bismo rasteretili matičnu školu i djeci iz udaljenih naselja olakšali dolazak u školu. Pošto je planirano zemljište grada bilo blokirano, odlučili smo se na ovu dogradnju jer je ove godine  matična škola upisala čak jedan razred više prvašića. Danas mogu reći da sam zadovoljan kad pogledamo novi prostor i ono što je bitno reći da je pored ovoga cijela škola dobila novu termofasadu. Ne mogu još uvijek biti zadovoljan s ovime jer ova škola nažalost godinama nije imala status koji je trebala i još treba dosta toga uložiti. Cilj bi bio doći do ovakvih uvjeta i u svim ostalim učionicama i radit ćemo na tome, istaknuo je gradonačelnik Mirko Duspara zahvalivši izvođačima radova i svima koji su sudjelovali u projektu dogradnje školske zgrade.
   Ravnatelj najveće gradske osnovne škole prof. Mato Elkaz zahvalio je Gradu na brzoj reakciji nakon prepoznate potrebe za poboljšanjem prostornih uvjeta.
   -Ove godine imamo upisanih 120 prvašića u 5 odjela, a slatki problem bio ije i što su nam četiri 4. odjela brojala po 30 učenika i Ministarstvo nam je ovaj put izašlo u susret i dozvolilo da formiramo 5 petih odjela s 24 učenika. Našli smo se u čudu gdje smjestiti tu djecu pa smo bivšu trpezariju u sklopu kuhinje opremili učionicom kao i jedan priručni boravak, a izborna nastava se odvijala gdje smo stigli, pa čak i u uredu u dvorani tjelesnog odgoja. Ali, bili smo sretni jer smo vidjeli što se uskoro dogoditi. 
Iznenadila nas je ova godina, nismo očekivali toliki broj novih učenika što ustvari i nije čudno jer mi pokrivao ogromno upisno područje s preko 15 tisuća stanovnika koje se neprekidno širi i zbog toga imamo osiguran priliv učenika. Vjerujem da će grad ostati pri onoj ideji da se na području Šestinca izgradi područni 4-razredni odjel čime bi se automatski nama oslobodile učionice, smanjio broj učenika i podigao kvalitet provođenja nastave. Sad bi trebalo napraviti i rekonstrukciju stare kotlovnice da ne rasipamo energiju, prijeći na plin te nastaviti dalje opremanje postojećih učionica koje su u dosta lošem stanju, zaključio je prof. Mato Elkaz, ravnatelj OŠ Bogoslav Šulek.

mt_gallery:

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti SVEČANO OTVORENA DOGRAĐENA ZGRADA OŠ „BOGOSLAV ŠULEK“

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.