• Ostanite doma

PRIJEM ZA PREDSTAVNIKE „KOALICIJE ZA ŽIVOT U ZAJEDNICI“

KOALICZAJED_6_resize.JPGZamjenica gradonačelnika Ilijana Vrbat Pejić primila je predstavnike „Koalicije za život u zajednici“ sa sjedištem u Zagrebu koja okuplja osam organizacija, od toga sedam udruga osoba s invaliditetom (Udruga za društvenu afirmaciju osoba s duševnim smetnjama -Sjaj; Udruga roditelja djece s posebnim potrebama  Put  u život - Puž; Hrvatska udruga gluhoslijepih osoba –Dodir, Hrvatski savez slijepih i Udruga za  promicanje istih mogućnosti – UPIM, Udruga za promicanje inkluzije i Udruga  za samozastupanje) i jednu neovisnu javnu ustanovu – Centar za ljudska prava.
Predstavnici  Koalicije upoznali su  zamjenicu gradonačelnika s njihovim  nastojanjima  u zaštiti ostvarivanja prava osoba s invaliditetom u Republici Hrvatskoj u skladu s najvišim demokratskim standardima i načelima koje je naša zemlja usvojila.
Tema susreta  bila je i primjena članka 19. UN-ove Konvencije o pravima osoba s invaliditetom  koji svakoj osobi s invaliditetom jamči jednako pravo na ravnopravan  život u zajednici. Republika Hrvatska treća je zemlja u svijetu koja je potpisala i ratificirala ovu Konvenciju, a predstavnici Koalicije nastoje pokrenuti  značajniji iskorak u njenoj provedbi  u svakodnevnom životu.
Zamjenica gradonačelnika upoznala je predstavnike  Koalicije o svim postignućima Grada Slavonskog Broda  u području skrbi za osobe s invaliditetom te o otvorenosti za  daljnju suradnju s udrugama koje djeluju na području Grada Slavonskog Broda.
Predstavnici Koalicije pozvali su  Grad Slavonski Brod na djelovanja na način da  između ostalog pruži podršku udrugama osoba s invaliditetom u  pripremi projektnih prijedloga za EU fondove utemeljenih na Konvenciji kao  i da zapošljavanjem i poticanjem zapošljavanja osoba s invaliditetom te poticanjem djelovanja njihovih udruga vlastitim primjerom pokažu da osobe s invaliditetom smatra ravnopravnim građanima.

KOALICZAJED_4_resize.JPG

 

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE
U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici

Radno vrijeme Gradskih blagajni:
-
Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak  07:30-18:30, Subota  08:00-12:00
- Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota  07:00-13:00

Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti PRIJEM ZA PREDSTAVNIKE „KOALICIJE ZA ŽIVOT U ZAJEDNICI“

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.