POTPISANI UGOVORI ZA IZGRADNJU DJEČJEG VRTIĆA U NASELJU „ANDRIJA HEBRANG“

ugovorvrtic.jpgNakon dugih 30 godina Slavonski Brod će uskoro dobiti novi moderan vrtić u Naselju Andrija Hebrang za čiju su izgradnju danas potpisani ugovori s nositeljima zajedničke konzorcijalne ponude, brodskim tvrtkama „Šprajc THD“ (za građevinsko-obrtničke radove) i „BGS elektrika“ (za instalacijske radove). Vrijednost radova iznosi 11 milijuna kuna što je iz gradskog proračuna planirano financirati kroz dvije godine. Prema projektnoj dokumentaciji tvrtke „Mrković“, pobjednici arhitektonskog natječaja, na ukupno 1800 kvadrata izgradit će se prostori za smještaj tri jaslične i tri vrtićke skupine gdje će se moći smjestiti ukupno 200 djece, velika višenamjenska dvorana, kuhinja i prateći sadržaji, a na katu prostori za upravu ustanove Dječji vrtići Ivana  Brlić Mažuranić. Ugovoreni rok izgradnje vrtića iznosi 180 dana, a radovi će započeti čim dozvole vremenske prilike.

hebrangvrtic4.jpgDOSAD NEUPISANO STOTINJAK DJECE

Veliko zadovoljstvo skorim početkom gradnje novog vrtića u najvećem brodskom naselju, u kojem u improviziranim uvjetima trenutno borave dvije skupine s 50 djece,  nije skrivala Zorana Butorac, ravnateljica gradske ustanove Dječji vrtići Ivana Brlić Mažuranić.
   -Prvenstveno bih se zahvalila gradonačelniku Duspari koji je uvidio važnost i opravdanost ovakvog našeg zahtjeva i projekta i pomogao da dođemo konačno do ostvarenja. Znamo da je obitelj temelj društva, otvarajući ovakav objekt pomažemo našim obiteljima. Dosad nam je ostajalo neupisano u vrtićima stotinjak djece. Odsad će zaposleni roditelji moći riješiti svoj problem, a da ne pričamo o većoj kvaliteti odgoja koju ćemo pružiti djeci predškolske dobi znajući da su prve tri godine u životu djeteta i najvažnije, ističe Z.Botorac.
 U ukupno 9 gradskih vrtića trenutno je u brojnim skupinama upisano 960 mališana. Lani je ulaganjem Grada otvorena dječja igraonica u društvenom domu u Brodskom Vinogorju gdje se također pokazuju zahtjevi za prerastanjem u vrtić. Prilikom izrade i donošenja brojnih urbanističkih planova razmišlja se i o novim lokacijama za gradnju dječjih vrtića.
PROSTORI ZA NOVE VRTIĆE I NA JELASU I KOLONIJI
   -Bitno je reći da je ova gradska uprava u protekle tri i pol godine  povećala sredstva samo za plaće zaposlenih u vrtićima za oko pet milijuna kuna. Lani smo osigurali stalno radno mjesto za 9 odgajateljica  koje su radile na određeno vrijeme i uredili igraonicu u Vinogorju. No, ne mislimo na tome stati.  Donošenjem izmjena PUP-a Jelas i tamo smo isplanirali jedno mjesto uz školu gdje bi eventulno moglo doći do izgradnje vrtića koji ne mora biti veličine kao na Hebrangu. Usto, imamo prostor i na Koloniji gdje se, ako bude potrebno, može se graditi vrtić s nekoliko učionica i prostor za malu školu, zaključio je gradonačelnik dr. Mirko Duspara.

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti POTPISANI UGOVORI ZA IZGRADNJU DJEČJEG VRTIĆA U NASELJU „ANDRIJA HEBRANG“

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.