UPOZORENJE O OBVEZI ČIŠĆENJA SNIJEGA I LEDA IZ GRADSKE ODLUKE O KOMUNALNOM REDU

ledjelas.jpgBudući da zimske snježne nepogode, osobito nakon ledenih kiša, znatno otežavaju kretanje pješacima po gradskih pločnicima i javnim površinama, iz gradskog Upravnog odjela za  zaštitu okoliša upozoravaju sve sugrađane, obrtnike i pravne osobe na obvezu čišćenja snijega i leda propisanu člankom 108. Odluke o komunalnom redu grada Slavonskog Broda.
   -„Snijeg se s javno-prometnih površina uklanja kad napada do visine 5 cm, a ako pada neprekidno može se uklanjati više puta. Za uklanjanje snijega i leda s pločnika uz zgrade odgovorni su vlasnici zgrada, odnosno vlasnici i korisnici stanova te poslovnih prostorija. Za uklanjanje snijega i leda s pločnika uz kioske i pokretne naprave odgovorni su vlasnici, odnosno korisnici kioska i pokretnih naprava. Za uklanjanje snijega i leda s pločnika ispred uličnih lokala odgovorni su vlasnici i korisnici tih lokala“.
   O ovoj obvezi građani su obaviješteni posredstvom lokalnih medija i  izravno, dostavom fotokopiranih članaka Odluke o komunalnom redu od strane komunalnih redara. Protiv onih koji se nakon opomena ne budu pridržavali obveza slijedi podnošenje prekršajnih naloga i plaćanje novčanih kazni iz Zakona o prekršajima. Za fizičke osobe, kazne su propisane u visini od 100 do 2.000 kuna, za pravne osobe od 500 do 10.000 kuna, a za obrtnike od 300 do 5.000 kuna. Komunalni redari obilaze sve dijelove grada i danas su obvezni dostaviti izvješće o primjeni gradske Odluke o komunalnom redu.

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti UPOZORENJE O OBVEZI ČIŠĆENJA SNIJEGA I LEDA IZ GRADSKE ODLUKE O KOMUNALNOM REDU

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.