ETAPNO UREĐENJE PROSTORA ZA CENTAR MLADIH

centarmladih1.jpgNakon izrade detaljnog projekta i troškovnika, poznato je da za kompletno uređenje prostora za Centar mladih u devastiranom bivšem kinu „Brod“ u Starčevićevoj ulici treba uložiti 3,6 milijuna kuna. Budući da je u ovogodišnjem proračunu za tu namjenu planiran znatno manji iznos, nastavak uređenja ovog prostora izvodit će se etapno.  Uskoro će biti raspisan natječaj za uređenje prvih sadržaja u kojima će se okupiti mladi sugrađani („internet caffe“, uredi, sanitarije...) što je moguće izvesti s 500 tisuća kuna iz ovogodišnjeg proračuna dok će obimno uređenje velike multimedijalne dvorane uslijediti u drugoj fazi, kad se osigura potreban novac.
   -Nema razloga za prosvjede i bunt, radi se onim tempom kojim se može raditi. Bio bih puno sretniji da sve to možemo napraviti za dva mjeseca, ali to nažalost nije moguće. O obimu projekta dovoljno svjedoči podatak da samo ventilacija u tom prostoru košta više od 700 tisuća kuna. Usto, mora se imati i kvalitetna klimatizacija, grijanje, scenska rasvjeta, ozvučenje i sve ostalo što ide jer računamo da će u tom prostoru mladi organizirati razne koncerte i kulturne događaje i stoga ne možemo neozbiljno ulaziti u ovakav projekt, ističe gradonačelnik dr.Mirko Duspara, najavljujući da će ovih dana biti upriličeni razgovori s predstavnicima gradskog Savjeta mladih i raznih udruga kako bi im se objasnila situacija oko ostvarenja  projekta Centra mladih.

centarmladih8.jpgU PRVOJ ETAPI "INTERNET CAFFE"

Odgovarajući na pritužbe koje se mogu čuti u javnosti o navodno sporoj izradi projektne dokumentacije, gradonačelnik Duspara naglašava kako ne stoje tvrdnje pojedinaca da je projekt Centra mladih bio izrađen još prije nekoliko godina.
  -Tada su mladi napravili tek idejno rješenje kako bi po njima to trebalo izgledati, ali ne i projekt. Radit ćemo etapno, s onoliko novca koliko imamo. U prvoj etapi mladima ćemo urediti prostor gdje će se moći okupiti, popiti piće i surfati po internetu, a idući korak bit će uređenje dvorane.  Do tada, za koncerte i veća okupljanja mladima su na raspolaganju svi domovi po mjesnim odborima.  Uvijek se može dogovoriti korištenje domova za održavanje koncerata, normalno uz raniju najavu i po uvjetima koji  ne smiju biti komercijalni već uz  minimalnu cijenu radi pokrivanja samo režijskih troškova, zaključio je gradonačelnik Duspara.

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti ETAPNO UREĐENJE PROSTORA ZA CENTAR MLADIH

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.