GRAD OSIGURAVA PREDUVJETE ZA IZGRADNJU KAMPUSA ZA VISOKO ŠKOLSTVO U VOJARNI JELAS

Objavljeno: 05. veljače 2009.
kampusjelas.jpgNakon što je gradonačelnik dr.Mirko Duspara sa suradnicima zajedno s rektoricom osječkog Sveučilišta prof. dr. Gordanom Kralik jučer nazočio sastanku u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa o ustupanju napuštene vojarne na Jelasu za potrebe gradnje studentskog kampusa, zaključcima s današnje izvanredne sjednice Gradskog poglavarstva Grad Slavonski Brod dokazuje Središnjem državnom uredu za upravljanje imovinom da će se prostor bivše vojarne na Jelasu u što kraćem vremenu staviti u funkciju izgradnje brojnih sadržaja potrebnih za razvoj visokog školstva (zgrade Veleučilišta, studentskog doma s restoranom i eventualno drugih nastavnih i sportskih objekata). U zaključku koji će se dostaviti rektorici Sveučilišta „Josip Juraj Strossmayer“ navodi se da je Grad Slavonski Brod u ovogodišnjem proračunu osigurao 400.000 kuna za izradu projektne dokumentacije za gradnju Kampusa, a usto Grad je spreman izgradnju Kampusa osloboditi plaćanja komunalnog doprinosa u iznosu, prema okvirnom obračunu, od 1,355.280 kuna.

   Prema riječima gradonačelnika Duspare, uza sve to Grad će, bude li trebalo, investiciju u gradnju Kampusa poduprijeti i dodjelom još slobodnog zemljišta u okolici koje je u gradskom vlasništvu.

O ovoj inicijativi Grada razgovarat će se i na hitno sazvanoj izvanrednoj sjednici Upravnog vijeća brodskog Veleučilišta.
Za gospodarski i društveni razvoj Brodsko-posavske županije i Grada Slavonskog Broda od iznimnog je značaja omogućiti daljnji razvoj visokog obrazovanja, što je i predviđeno u novoj strategiji razvitka visokog školstva  na području Republike Hrvatske i Nacionalnoj mreži razvitka visokih učilišta na području Republike Hrvatske.