ZAKLJUČCI S RADNOG SASTANKA S PREDSTAVNICIMA GRADSKOG SAVJETA MLADIH

dangradajinxi.jpgBOLJA KOMUNIKACIJA MLADIH S GRADSKOM UPRAVOM

Informiranje o tijeku ostvarenja projekta „Centra mladih“ i teškoćama s pronalaženjem prostora za djelovanje brojnih udruga mladih bile su osnovne teme radnog sastanka čelnika Grada Slavonskog Broda ,predvođenih gradonačelnikom dr.Mirkom Dusparom, s predstavnicima gradskog Savjeta mladih.
Nakon otvorene razmjene mišljenja zaključeno je kako će se ubuduće jednom mjesečno gradski čelnici sastati s članovima Savjeta mladih u cilju boljeg međusobnog infomiranja i bržeg rješavanja svih teškoća koje muče mlade sugrađane.

PRVA ETAPA UREĐENJA "CENTRA MLADIH"
Zbog nedostatka pouzdanih informacija o ostvarenju projekta „Centra mladih“ i ponovnog pokušaja politiziranja tog problema, u javnost su nedavno dospjele najave o mogućim prosvjedima  za koje, zaključeno je, nema nikakva razloga. Nakon što je tek nedavno izrađen kompletan projekt i troškovnik, postalo je jasno da za potpuno uređenje devastiranog prostora bivšeg kina  „Brod“ treba uložiti 3,6 milijuna kuna (bez PDV-a). Kako je u ovogodišnjem gradskom proračunu za tu namjenu osigurano 500 tisuća kuna, vrlo brzo priredit će se dokumentacija za raspisivanje natječaja za radove koje je moguće izvesti s tim sredstvima (uređenje ulaza, sanitarija, ureda na katu, kafića) dok će se višenamjenska dvorana urediti i opremiti u  drugoj fazi.
Kako brojne aktivnosti udruga mladih dotad ne bii bile ugrožene, zaključeno je da će im biti ponuđeni na korištenje svi domovi mjesnih odbora i drugi poslovni prostori u vlasništvu Grada. Nakon skorog obilaska sami će definirati koji su im prostori u domovima najpogodniji za održavanje koncerata i drugih priredaba. 

 USKORO RASPORED KORIŠTENJA PROSTORA U DOMOVIMA

Gradska uprava ovih će dana upriličiti sastanak s predsjednicima mjesnih odbora nakon čega će mladima biti dostavljen raspored mogućeg korištenja prostora u domovima.
Članovi Savjeta mladih zatražili su uvid u projekt i troškovnik uređenja Centra mladih iz kojeg se vidi da ukupna investicija košta 3,695.000 kuna. Od toga na građevinske radova otpada 1,277.000 kuna, elektroinstalacije 362.330 kuna, na grijanje, ventilaciju i klimatizaciju 1,062.000 kuna, a na scensku opremu, rasvjetu i ozvučenje 993.000 kuna.  Dosad je u novo krovište, čišćenje i sušenje vlažnih prostora Grad uložio 371 tisuća kuna.
Gradski čelnici nisu bili upoznati s primjerima oglušivanja nekih predsjednika mjesnih odbora na zahtjeve udruga mladih za korištenje prostora, niti s traženjem naplate domskih prostora za koncerte kao i s nemogućnošću korištenja skloništa u Naselju "Hebrang" za vježbanje rock-bendova. Stoga je ubuduće preporučeno da se za sve teškoće i nesporazume odmah obrate izravno u Gradsku upravu koja im je dužna pomoći.

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti ZAKLJUČCI S RADNOG SASTANKA S PREDSTAVNICIMA GRADSKOG SAVJETA MLADIH

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.