JAVNA RASPRAVA O STUDIJI UTJECAJA NA OKOLIŠ ISTOČNE VEZNE CESTE

studijaivc1.jpgU Gradskoj vijećnici danas je upriličena javna rasprava o Studiji utjecaja na okoliš Istočne vezne ceste, državne ceste koja će povezivati Autocestu Zagreb-Lipovac s Lukom Brod i time od prekomjernog tranzitnog prometa rasteretiti Osječku ulicu i središte grada. O studiji su govorili izrađivači iz Instituta građevinarstva Hrvatske, Poslovni centar Osijek, naglasivši kako je u prvoj fazi predviđena izgradnja državne ceste od naplatnih kućica do Vrazove ulice s dva prometna traka širine 8 metara,  nekoliko prometnih čvorišta i kružnih tokova u blizini stambenih naselja (Matija Ivanić, Andrija Hebrang, kod gradskog groblja i dr.) i jednim velikim objektom dugim 430 metara kojim će IVC prijeći preko željezničkih kolosijeka i županijske ceste. Javni uvid u Studiju utjecaja na okoliš Istočne vezne ceste otvoren je do 24.veljače u nadležnom županijskom Upravnom odjelu.    Prema izjavama izrađivača Studije, uz otkup privatnog zemljišta na dijelu trase IVC (uz čvorište kod groblja) bit će nužno ukloniti i nekoliko obiteljskih kuća. Više o ovim detaljima znat će se u fazi  izrade idejnog projekta. Procjenjuje se da će za izradu projektne dokumentacije i ishođenje potrebnih dozvola trebati oko godinu i pol dana, što znači da bi gradnja Istočne vezne ceste mogla krenuti za dvije godine.

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti JAVNA RASPRAVA O STUDIJI UTJECAJA NA OKOLIŠ ISTOČNE VEZNE CESTE

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.