GRAD PODUPIRE OSNUTAK NOVE ŽUPE I GRADNJU CRKVE U NASELJU „ANDRIJA HEBRANG“

hranicsb2.jpgInicijativa za osnutkom nove, ukupno 12. rimokatoličke župe u gradu Slavonskom Brodu u Naselju „Andrija Hebrang“, te želja da se potom u ovom velikom stambenom naselju započne s gradnjom crkvenog objekta, bile su osnovne teme razgovora pomoćnog biskupa Đakovačko-osječke nadbiskupije dr. Đure Hranića s gradonačelnikom dr. Mirkom Dusparom. Grad Slavonski Brod svesrdno podupire planirani osnutak nove župne zajednice koja bi trebala nositi naziv blaženog Alojzija Stepinca, a nakon što dobije službeni zahtjev Nadbiskupije Gradsko poglavarstvo odlučit će na koji način pomoći da nova župa postane vlasnikom zemljišne parcele na kojoj je u važećem urbanističkom planu predviđena gradnja crkvenog objekta.    Prema provedbenom urbanističkom planu ovog naselja, prostor za novu crkvu predviđen je na zemljišnoj parceli veličine 1500 kvadratnih metara (50x30 m) u produžetku sadašnje pješačke zone prema parkiralištu Ekonomsko-birotehničke škole. Prema riječima pomoćnog biskupa dr.Hranića, u planu je da se ovoga ljeta imenuje župnik nove župe koja već okuplja oko tisuću obitelji.
Uz pomoćnog biskupa dr.Hranića, razgovoru u Gradskoj upravi nazočio je i župnik župe Gospe od Brze Pomoći vlč. Ivan Lenić i stručna suradnica Nadbiskupije za gradnju crkvenih objekata  Željka Perković, dipl ing. arh. 

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti GRAD PODUPIRE OSNUTAK NOVE ŽUPE I GRADNJU CRKVE U NASELJU „ANDRIJA HEBRANG“

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.