ZATRAŽENA ŽURNA INTERVENCIJA MINISTRICE ZAŠTITE OKOLIŠA ZBOG ONEČIŠĆENJA ZRAKA IZ RAFINERIJE

rafinerija.jpgZbog sve izraženijeg problema onečišćenja zraka nakon ponovnog puštanja u rad Rafinerije nafte u susjednom Bosanskom Brodu, gradonačelnik dr. Mirko Duspara obratio se danas ministrici zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Marini Matulović-Dropulić sa zamolbom za žurnom intervencijom.
   -Molimo Vas za hitnu intervenciju u Rafineriji nafte u Bosanskom Brodu, Bosna i Hercegovina. Otkako je Rafinerija započela s radom, onečišćen je zrak u gradu Slavonskom Brodu i u njegovoj okolici  u tolikoj mjeri da postoji opasnost za zdravlje svih građana što utječe na kakvoću cjelokupnog življenja i s velikim štetnim utjecajem na okoliš.
Učestali su pozivi ne samo građana nego i predškolskog i školskog nastavnog osoblja, jer je već sada u zimskim mjesecima nemoguć boravak djece na otvorenom.
Gotovo je nemoguće bez Vaše pomoći provesti  bilo kakve mjere za smanjivanje emisija onečišćenih tvari u zraku,jer se onečišćavač nalazi u drugoj državi. Stoga Vas još jednom molimo za žurnu intervenciju u Rafineriji nafte, ali i nadležnim institucijama izvršne vlasti Bosne i Hercegovine, stoji u zamolbi gradonačelnika dr. Mirka Duspare upućenoj i Upravi za gospodarenje okoliša (Sektor za procjenu okoliša i industrijsko onečišćenje) i Upravi za inspekcijske poslove u Zagrebu. Pored obraćanja Vladi RH i Brodsko-posavskoj županiji, u čijoj je nadležnosti incijativa za izgradnju mjerne postaje za kakvoću zraka, Grad Slavonski Brod naručit će od ovlaštene tvrtke probno mjerenje kakvoće zraka koje će pokazati točne koncentracije onečišćenja zraka i razdoblja u kojima su najviše izražena. 

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE
U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici

Radno vrijeme Gradskih blagajni:
-
Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak  07:30-18:30, Subota  08:00-12:00
- Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota  07:00-13:00

Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti ZATRAŽENA ŽURNA INTERVENCIJA MINISTRICE ZAŠTITE OKOLIŠA ZBOG ONEČIŠĆENJA ZRAKA IZ RAFINERIJE

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.