Održana 3. sjednica Gradskog vijeća

IMG 6652Treća po redu sjednica Gradskog vijeća Grada Slavonskog Broda održana je danas u  Velikoj vijećnici Gradske uprave. Sjednici je prisustvovao 21 vijećnik, a započela je aktualnim satom, kojeg su obilježila pitanja vezana uz projekte i radove na području grada te svakodnevne probleme građana.

Odgovarajući na postavljena pitanja, gradonačelnik Mirko Duspara istaknuo je kako je uvođenje jednosmjenske nastave u gradske osnovne škole prioritet Grada, kojim se prvenstveno nastoje osigurati što kvalitetniji uvjeti za boravak djece u školi. Kako je naglasio, preduvjeti za to postoje, a osnovni kriteriji su broj djece i prostor u školama, koji će se prilagoditi potrebama jednosmjenske nastave. Tom prilikom radni prostor učenika neće biti smanjen, a na taj način će se doprinjeti unaprjeđenju načina života brodskih osnovnoškolaca i poboljšanju pedagoškog standarda.

Jedno od pitanja vijećnika odnosilo se i na zonu malog gospodarstva „Kolonija“, prilikom čega je gradonačelnik objasnio kako je ova gradska zona popunjena proizvodno-poslovnim objektima te da se u njoj zasada nalazi samo jedna slobodna parcela.

Vezano uz provedbu ITU mehanizma, vijećnike je zanimalo ima li Grad kvalificirane osobe koje će se baviti povlačenjem sredstava i provedbom projekata. Gradonačelnik je naglasio kako je osnovan upravni odjel u sklopu kojeg će se provoditi poslovi za potrebe ITU mehanizma te da je ovih dana proveden natječaj za zapošljavanje djelatnika. Grad Slavonski Brod za većinu projekata ima potrebne dozvole, a za sada se očekuje samo raspisivanje natječaja od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU kako bi se moglo započeti s njihovom realizacijom.

Tijekom aktualnog sata razgovaralo se i o pitanju biciklista na Korzu, a kao odgovor gradonačelnik je istaknuo da je glavni gradski trg isključivo pješačka zona te da je vožnja biciklima na takvim mjestima kažnjiva.

Nakon aktualnog sata, uslijedila je druga točka Dnevnog reda - „Kadrovska pitanja“ pod kojom su izabrani članovi radnih tijela Gradskog vijeća, odnosno usvojeni su prijedlozi Odluke o izboru Odbora za Statut i Poslovnik, Odluke o izboru Odbora za financije i proračun, Odluke o izboru odbora za gospodarstvo i komunalno gospodarstvo, Odluke o izboru Odbora za društvene djelatnosti, Odluke o izboru Odbora za graditeljstvo, prostorno uređenje i zaštitu okoliša, Odluke o izboru Odbora za predstavke, pritužbe i prijedloge građana, Odluke o izboru Komisije za imenovanje naselja, trgova i ulica u gradu te Odluke o izboru Povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda.

Gradski vijećnici Slavonskog Broda  raspravu su nastavili s trećom točkom Dnevnog rada, koja se odnosila na Izvješća o radu i financijska izvješća ustanova u vlasništvu Grada Slavonskog Broda u 2016. godini. Prihvaćena su Izvješća Ustanove Dječji vrtić Ivana Brlić-Mažuranić, Gradske knjižnice, Galerije umjetnina Grada Slavonskog Broda, Ustanova za gospodarenje športskim objektima, Hrvatski institut za povijest, Podružnica za povijest Slavonije, Srijema i Baranje. S 9 glasova „za“ i 13 glasova „protiv“ Izvješće o radu Kazališno-koncertne dvorane „Ivana Brlić-Mažuranić“ nije usvojeno.

Tijekom daljnje rasprave prihvaćeno je i Izvješće o radu Javne vatrogasne postrojbe, Izvješće o radu i financijsko izvješće Turističke zajednice Grada Slavonskog Broda u 2016. godini te Godišnji izvještaj o izvršenju proračuna Grada Slavonskog Broda za 2016. godinu.

Jedna od točaka današnje sjednice bila je i Izvješće o radu Gradonačelnika Grada Slavonskog Broda za razdoblje od srpnja do prosinca 2016. godine. Tom prilikom gradonačelnik Mirko Duspara predstavio je aktivnosti i projekte koji su realizirani ili su započeli s realizacijom u drugoj polovici 2016. godine. Kako je naveo gradonačelnik, u proteklom periodu nastavljeno je s ulaganjima koja će doprinjeti razvoju Slavonskog Broda i stvaranju što boljih uvjeta za život svih građanki i građana. Samo neke od tih aktivnosti su pokretanje dva nova projekta za rješavanje stambenog pitanja mladih obitelji, izgradnja mjesnog doma u gradskom naselju Livada, izgradnja novog dječjeg vrtića u Naselju Budainka, školsko-sportske dvorane OŠ „Hugo Badalić“ PŠ Jelas, a značajna sredstva uložena su u izgradnju i modernizaciju cesta, staza i javne rasvjete na području grada.

Gradski vijećnici izabrali su i članove Savjeta mladih grada Slavonskog Broda, a to su: Laura Vegeš, Damjan Golubičić, Dominik Berbić, Damjan Kovačević, Marta Zečević, Iva Došlić, Bruno Bašić, Marijan Opačak, Katarina Bubalo, Matija Bule i Iris Ferhatović.

Na danas održanoj sjednici gradski vijećnici su usvojili i sve ostale točke Dnevnog reda.

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE
U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici

Radno vrijeme Gradskih blagajni:
-
Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak  07:30-18:30, Subota  08:00-12:00
- Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota  07:00-13:00

Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti Održana 3. sjednica Gradskog vijeća

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.