Obilježava se Nacionalni dan multiple skleroze

nasl msDana 26. rujna u Republici Hrvatskoj obilježava se Nacionalni dan multiple skleroze. Tradicija obilježavanja tog dana datira od 1979. godine kada je 26. rujna, uz prisustvovanje oboljelih od multiple skleroze i neurologa iz Rijeke i Zagreba, osnovano prvo “Udruženje za pomoć oboljelima od multiple skleroze i srodnih bolesti SR Hrvatske”.

Hrvatski sabor je 17.travnja 2015. na inicijativu Saveza društava multiple skleroze Hrvatske donio odluku o službenom proglašenju Nacionalnog dana oboljelih od multiple skleroze.

Multipla skleroza je kronična upalna demijelinizacijska bolest s progresivnim oštećenjem središnjeg živčanog sustava. Najčešće se javlja u dobi između 20 i 45 godina, a simptomi s kojima se susreću osobe oboljele od multiple skleroze nepovoljno utječu na kvalitetu njihova života. Uz otežanu pokretljivost, ova bolest s vremenom može uzrokovati i potpunu nepokretnost.

Pravovremeno liječenje oboljelih osoba, odmah po uspostavi dijagnoze, od iznimne je važnosti. Iz tog se razloga multiplu sklerozu mora osvijestiti kao globalni problem.

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE
U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici

Radno vrijeme Gradskih blagajni:
-
Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak  07:30-18:30, Subota  08:00-12:00
- Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota  07:00-13:00

Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti Obilježava se Nacionalni dan multiple skleroze

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.