Svečano obilježena 25. obljetnica osnutka i rada Udruge HVIDR-a Slavonski Brod

 naslovna

Danas je Udruga HVIDR-a Slavonski Brod svečano obilježila 25 godina osnutka i rada. Svečanom programu prethodilo je polaganje vijenaca kod Spomen obilježja poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima gdje su gradonačelnik Mirko Duspara i zamjenik Hrvoje Andrić položili vijenac i upalili svijeću ispred Grada Slavonskog Broda. U prepunoj dvorani Glazbene škole održao se svečani program s brojnim uzvanicima, a HVIDR-i su čestitali i poželjeli uspješan daljnji rad: u ime predsjednice Republike Hrvatske Ante Deur, u ime predsjednika Vlade i Ministarstva hrvatskih branitelja, Nenad Križić pomoćnik ministra hrvatskih branitelja, predsjednik HVIDR-e Republike Hrvatske Josip Đakić te gradonačelnik Mirko Duspara, župan Danijel Marušić i drugi.

Predsjednik HVIDR-e Slavonski Brod, Mato Pudić, istaknuo je u svom pozdravnom govoru da ima još puno posla i potrebe za radom i trudom, a da je proteklih 25 godina rada Udruge obilježila borba za prava hrvatskih vojinih ratnih invalida te je proučio da HVIDR-a ne pripada nijednoj političkoj stranci, nego svim hrvatskim građanima. Gradonačelnik Mirko Duspara čestitao je na svim ostvarenim ciljevima udruge te istaknuo da je Slavonski Brod dao jako puno kada se radi o vojnim snagama za vrijeme rata što dodatno potvrđuje i broj članova slavonsko-brodske HVIDR-e koji dovoljno govori o tome koliko je žitelja Brodsko-posavske županije i Brođana bilo uključeno u obranu i stvaranje Republike Hrvatske. Za kraj je Udruzi HVIDR-e poželio uspješan nastavak rada i iskazao podršku Grada Slavonskog Broda.

Na svečanosti su podijeljene zahvalnice svima koji su svojom doprinosom pomogli i značajno sudjelovali u radu HVIDR-e Slavonski Brod te je posebna zahvalnica uručena obitelji preminulog Miroslava Kelave, branitelja i dragovoljca Domovinskog rata, hrvatskog ratnog vojnog invalida, dugogodišnjeg tajnika, a potom i predsjednika HVIDR-e Slavonski Brod.

Kulturno-umjetnički dio programa svojim nastupima sadržajno su obogatili i uljepšali Folklorni ansambl Brod i  članovi HKUD-a „Željezničar“ iz Osijeka.

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE
U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici

Radno vrijeme Gradskih blagajni:
-
Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak  07:30-18:30, Subota  08:00-12:00
- Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota  07:00-13:00

Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti Svečano obilježena 25. obljetnica osnutka i rada Udruge HVIDR-a Slavonski Brod

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.