Grad i dalje traži odgovore od nadležnih institucija u vezi ekološke katastrofe u Slavonskom Brodu

zzzzzzagadjenje2018Iako je Ministarstvo zdravstva prije dva dana službeno objavilo kako je voda u Slavonskom Brodu zdravstveno ispravna za piće, brojna pitanja u vezi nastale ekološke katastrofe u gradu još uvijek su ostala neodgovorena.

Upravo zato, i zbog činjenice da do sada nisu pristigli odgovori na ista pitanja zatražena službenim putem, Grad Slavonski Brod je u skladu s odredbama Zakona o pravu na pristup informacijama zatražio od Ministarstva zaštite okoliša dostavu informacije je li zatražena prethodna suglasnost za radove na ispitivanju i sanaciji produktovoda Slavonski Brod-Slobodnica, a od Ministarstva graditeljstva podatak jesu li i koje dozvole izdane za iste radove.

Naime, unatoč tome što se situacija u Slavonskom Brodu po pitanju opskrbe vodom vratila u normalu, Grad Slavonski Brod i njegovi građani i dalje nemaju odgovor na pitanje kako je moguće da su se koncentracije ugljikovodika u vodi sa dvadeseterostrukog prekoračenja vratile na minimalnu razinu u razmaku od samo nekoliko dana.

Vjerujemo kako će informacije zatražene od Ministarstva zaštite okoliša i Ministarstva graditeljstva sigurno pomoći u rasvjetljavanju nastalih okolnosti koje su dovele do ekološke katastrofe u Slavonskom Brodu zbog koje je 90.000 građana 9 dana bilo bez pitke vode, a što je sigurno cilj svim nadležnim institucijama.

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE
U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici

Radno vrijeme Gradskih blagajni:
-
Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak  07:30-18:30, Subota  08:00-12:00
- Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota  07:00-13:00

Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti Grad i dalje traži odgovore od nadležnih institucija u vezi ekološke katastrofe u Slavonskom Brodu

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.