Održana 7. sjednica Gradskog vijeća

naslovna

Danas je u Gradskoj vijećnici Grada Slavonskog Broda održana druga ovogodišnja sjednica, ujedno i 7. sjednica Gradskog vijeća na kojoj se raspravljalo o 22 točke dnevnog reda.

Sjednica je otvorena pitanjima gradskih vijećnika u okviru Aktualnog prijepodneva među kojima su se ona prva odnosila na ekološki akcident, odnosno o tome kada se za akcident saznalo, koliko su česte interne kontrole vode te kakvo je trenutno stanje u brodskom Vodovodu. Gradonačelnik Mirko Duspara na ove upite odgovorio je detaljnim obrazloženjem poduzetih mjera, tijeka, razmjera ekološke katastrofe i krize koja je pogodila 90.000 građana, a kojima je voda za piće bila onečišćena punih devet dana. Što se tiče kontrole vode u tvornici vode na Jelasu, nalazi su se tijekom svih godina otkad je osnovana tvornica pokazali urednima, a nalazi posljednjeg revizijskog monitoringa iz veljače 2018. godine što ga provodi Hrvatski zavod za javno zdravstvo, također su bili uredni.  

S obzirom na stupanj ugroženosti vode u Slavonskom Brodu, zbog čega Vodovod d.o.o. nije mogao svim korisnicima na području Grada Slavonskog Broda i okolnim općinama isporučivati zdravstveno ispravnu vodu, danas je usvojena Odluka o oslobađanju od plaćanja naknade za razvoj sustava javne vodoopskrbe za razdoblje od 1. do 30. travnja 2018. godine. Tako će građanima na računima za travanj biti izostavljena naknada za razvoj čija je osnovica za obračun jedinica isporučene količine pitke vode po kubičnom metru, a koja iznosi 1,50 kuna po kubičnom metru. Nadalje, ova mjera neće utjecati na investicijske planove Vodovoda, odnosno na financiranje izgradnje komunalnih vodnih građevina za javnu vodoopskrbu i javnu odvodnju na području Grada Slavonskog Broda.

Prihvaćena su i izvješća o izvršenju programa gradnje i održavanja komunalne infrastrukture za proteklu godinu te izvješće o izvršenju Programa čišćenja i uređenja javnih i zelenih i prometnih površina za prošlu godinu. Usvojena su izvješća o ostvarenim programima javnih potreba u društvenim djelatnostima Grada Slavonskog Broda i decentraliziranim funkcijama osnovnih škola na području grada za 2017. godinu.

Usvojena su izvješća o radu i financijska izvješća za 2017. godinu ustanova u vlasništvu Grada Slavonskog Broda: Dječjih vrtića ustanova Ivana Brlić Mažuranić i Potjeh, Gradske knjižnice Slavonski Brod, Galerije umjetnina Grada Slavonskog Broda, Ustanove za gospodarenje športskim objektima i Hrvatskog instituta za povijest, Podružnice za povijest Slavonije, Srijema i Baranje. Isto tako, usvojena su izvješća o radu i financijsko izvješće Turističke zajednice Grada Slavonskog Broda i Javne vatrogasne postrojbe Grada Slavonskog Broda za 2017. godinu prilikom čega se svim vatrogascima još jednom zahvalilo na cjelokupnom doprinosu tijekom trajanja krize s onečišćenom vodom.

Izvješće o radu za razdoblje od srpnja do prosinca 2017. godine Gradskom vijeću podnio je i gradonačelnik Mirko Duspara, a usvojeno je na današnjoj sjednici.

Između ostalog, usvojeni su prijedlozi o izmjenama i dopunama Statuta Grada Slavonskog Broda, Poslovnika Gradskog vijeća, Odluka o raspisivanju izbora za vijeće mjesnih odbora i dr.

Izabrani su i dobitnici ovogodišnjih javnih priznanja i nagrada Grada Slavonskog Broda onima koji su svojim osobnim uspjesima u radu i djelovanju pridonijeli razvoju i boljitku grada Slavonskog Broda, promicanju njegovih vrijednosti, položaja i ugleda u zemlji i svijetu.  

Povelja počasnog građanina Grada Slavonskog Broda: Josip Stanić

Zlatna čaplja: Ljiljani Brica i Milki Žarić

Grb Grada Slavonskog Broda: Ružica Junačko, Brodski harmonikaški orkestar „Bela pl. Panthy“, dr. sc. Robert Skenderović, Ivica Prskalo i Tomislav Goll

Štit Berislavića: Mato Pudić, Gimnazija „Matija Mesić“,Silivije Stilinović, Pavo Naletilić i Amaterska dobrotvorna sportska udruga MNK „Kolonija - sv. Dominik Savio“

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE
U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici

Radno vrijeme Gradskih blagajni:
-
Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak  07:30-18:30, Subota  08:00-12:00
- Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota  07:00-13:00

Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti Održana 7. sjednica Gradskog vijeća

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.