Danas u Svijetu bajki: nagrade najboljim učeničkim likovnim i literarnim radovima, bajkopričalica i likovna radionica na Korzu

naslovna resize

Nakon jučerašnjeg svečanog otvaranja, danas se program „U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić“ nastavio zanimljivim i odlično posjećenim programom.

Galerija umjetnina Grada Slavonskog Broda organizirala je natječajnu izložbu učeničkih likovnih radova iz cijele Hrvatske ove godine na temu bajke „Bratac Jaglenac i sestrica Rutvica“. Nakon pročitane bajke sa razumijevanjem, djeca su svoja razmišljanja, stav i vizije ispričala likovnim jezikom, a radovi su izloženi u Likovnom salonu "Vladimir Becić" na glavnom gradskom trgu za sve zainteresirane posjetitelje. Odabrani su najbolji likovni učenički radovi iz dvije kategorije: od 1. do 4. razreda te od 5. do 8. razreda osnovne škole. Nagrade je učenicima i njihovim mentorima uručio zamjenik gradonačelnika Hrvoje Andrić koji se zahvalio svim sudionicima natječaja te svima koji kroz svečanosti „U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić“ dolaze u Slavonski Brod poticati likovnu kreativnost i njegovati ljubav prema književnom stvaralaštvu. Cijelu atmosferu uljepšao je i Dječji zbor „Nota“.

Istovremeno, ispred likovnog salona mnogobrojni mališani slušali su te sudjelovali u pripovijedanju bajkopričalice. Uz njih se održavala i likovna radionica u kojoj su svoj talent i ljubav prema motivima iz priča Ivane Brlić-Mažuranić izrazili mnogi mladi Brođani.

U Gradskoj knjižnici dodijeljene su i nagrade za najuspješnije učeničke literarne radove s državnog literarnog natječaja, a cijeli program dodjele nagrada i pohvala upotpunjen je slikokazom, glazbenim izvedbama i čitanjem radova. Nastupili su učenici Glazbene škole u Slavonskom Brodu i Osnovne škole "Milan Amruš."

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti Danas u Svijetu bajki: nagrade najboljim učeničkim likovnim i literarnim radovima, bajkopričalica i likovna radionica na Korzu

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.