Završene su ovogodišnje Dječje svečanosti „U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić“

IMG 4603Vraćanjem ključa grada završen je ovogodišnji program Dječjih svečanosti „U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić“. Ključ grada predan je zamjenici gradonačelnika Tei Tomas koja je tom prilikom istaknula kako su se djeca i ove godine pokazala kao sigurni i dobri čuvari ključa grada Slavonskog Broda te kako je pod njihovim vodstvom protekli tjedan obilježen smijehom, veseljem i pravim bajkovitom ugođajem.

Djeca i mladi iz svih dijelova Hrvatske tijekom cijelog tjedna mogli su uživati i sudjelovati u bogatom programu kazališnih predstava, različitih radionica (novinarskih, video, fotografskih, dramskih i kazališnih) u nastupima bajkopričalice, likovnim izložbama i slušaonicama na više od deset različitih gradskih lokacija. Samo podatak da je oko 6.000 djece i mladih pogledalo kazališne predstave koje su se održavale kao dio programa, govori da je čaroban svijet bajki iznova svake godine sve posjećeniji. Ovom tradicionalnom manifestacijom duge povijesti njeguje se uspomena na brodsku književnicu, nastoji se očuvati brodska književna i kulturno-povijesna baštine, a nadasve potaknuti dječje stvaralaštvo.

Danas je obilježen i dan gradske osnovne škole koja nosi ime Ivane Brlić – Mažuranić isto tako jedan od završnih događaja Svijeta bajki. U sklopu svečanog programa Dana škole pod nazivom "Poljubi zemlju po kojoj hodaš", predstavljeni aktivnosti učenika i učitelja koje su stvarali tijekom cijele godine. Učenici i učitelji su pripremli program s brojnim vokalno-glazbenim i plesnim točkama te recitacijama. Ispred Grada Slavonskog Broda nazočan je bio zamjenik gradonačelnika Hrvoje Andrić koji je svim učenicima i njihovim učiteljima čestitao na dosadašnjim radu, rezultatima i uspjesima. Uz bogat kulturno-umjetnički program, pripremljena je likovna i prodajna izložba s raznovrsnim učeničkim radovima.

 

 

 

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE
U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici

Radno vrijeme Gradskih blagajni:
-
Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak  07:30-18:30, Subota  08:00-12:00
- Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota  07:00-13:00

Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti Završene su ovogodišnje Dječje svečanosti „U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić“

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.