Obilježava se Dan planeta Zemlje

ZEMLJA2018

Više od 150 zemalja diljem svijeta obilježava Dan planeta Zemlje. Ideja je prvi puta predstavljena na konferenciji UNESCO-a 1969. godine, a Dan planeta Zemlje službeno se obilježava od 1992. godine kada je tijekom Konferencije UN-a o okolišu i razvoju u Rio de Janeiru, na kojoj je sudjelovao velik broj predstavnika vlada i nevladinih udruga, usklađen dalekosežni program za promicanje održivog razvoja.

Povodom Dana planeta Zemlje ove godine posebna pozornost bit će posvećena sudjelovanju javnosti u odlučivanju o strategijama procjene utjecaja, izdavanju integriranih dozvola, problematici razvoja “klimatske pismenosti” i većeg sudjelovanja žena u ekološkim naporima (princip rodne ravnopravnosti).
Gradska uprava Grada Slavonskog Broda već godinama provodi projekte u području uređenja i zaštite okoliša, a kojima je cilj smanjiti onečišćenje okoliša te ostvariti uštede u potrošnji energije. Tako se iz gradskog proračuna sustavno ulažu sredstva za izgradnju i modernizaciju sustava javne rasvjete s posebnim naglaskom na energetsku učinkovitost novih rasvjetnih tijela, koja omogućuju značajnu uštedu u potrošnji energije te smanjenje emisije CO2.

Istovremeno, radi se i na projektima energetske učinkovitosti i obnove gradskih dječjih vrtića i škola. Također, najvažniji planirani radovi su vezani uz nastavak sanacije odlagališta „Vijuš“ izgradnjom sortirnice i komopostrinice, a za opremanje zelenih otoka, nabavu komunalne opreme, komunalnih vozla i dr. isto su planirana značajna sredstva. Građanima je danas na raspolaganju gotovo 15.000 kanti za odlaganje otpada u kućanstvima, a izgrađena su i nova reciklažna dvorišta. Također, u sklopu radova na uređenju grada u razdoblju od 2013. godine do danas na području grada zasađeno je više od 5 000 sadnica drveća.

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE
U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici

Radno vrijeme Gradskih blagajni:
-
Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak  07:30-18:30, Subota  08:00-12:00
- Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota  07:00-13:00

Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti Obilježava se Dan planeta Zemlje

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.