U Gradskoj knjižnici obilježena „Noć knjige“

naslovna resize

Dana 22. travnja obilježavamo Dan hrvatske knjige, a 23. travnja Svjetski dan knjige i autorskih prava. Obilježavanje ova dva datuma povezano je u jedinstvenu manifestaciju „Noć knjige“ kojom se diljem Hrvatske promiče kultura čitanja i izdavaštvo. Kao i ranijih godina „Noć knjige“ je obilježena bogatim programom na temu i u Gradskoj knjižnici u Slavonskom Brodu na temu „Budućnost knjige", a koji je ponovno privukao velik broj posjetitelja, malih i velikih.

Ovogodišnji program započeo je kasno poslijepodne u Kući sretnih ciglica gdje se održala kreativna radionica i pričaonica gdje su učenici korisnici poludnevnog boravka Centra za pružanje usluga u zajednici imali priliku izrađivati knjige od hamer papira. Zamjenik gradonačelnika Hrvoje Andrić svečano je otvorio „Noć knjige" te istaknuo da Slavonski Brod nakon završene prošlotjedne manifestaacije „U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažurnić" i današnjim programom kojim se osvještava i potiče potreba djece za čitanjem, ima sve preduvjete da postane hrvatskom prijestolnicom dječje književnosti.

Tako se program za djecu i mlade i građane svih uzrasta nastavio u prostorima Gradske knjižnice Izložbom starih slikovnica „Slikovnice s mirisom djetinjstva" na kojima se moglo  vidjeti i saznati tko su autori i ilustratori prvih hrvatskih slikovnica; kreativnim radionicama za djecu predškolske dobi „Moja prva naslovnica" te računalnim radionicama za učenike osnovnih škola „Digitalno doba za male kreativce e-slikovnica." Sve su dodatno upotpunili nastupi Komornog sastava Brodskog harmonikaškog orkestra „Bela pl. Panthy“, Dječjeg zbora „Nota“ i recitiranje poezije uz pratnju gitare učenika stoljetne Gimnazije „Matija Mesić“.

Održano je predavanje i književni susret sa Zoranom Roškom „Budućnost knjige u digitalnom dobu", a Klub čitatelja „Moja dobra knjiga“ organizirao je razgovor sa čitateljima  o knjigama koje su ih se dojmile. Za kraj je održana projekcija filmova „Frankenstein“ (1910.) i „To Serve Man“ (1962.) - epizode serijala Zone sumraka.

Isto tako, građani su imali priliku za besplatno prvo učlanjenje kao korisnici Gradske knjižnice na razdoblje od 6 mjeseci te kupiti knjižnu građu i knjižne viškove po pristupačnim cijenama. Kao i svake godine, Brođani su pokazali da su vjerni čitatelji i pratitelji knjige te Gradske knjižnice svojom zainteresiranošću, sudjelovanjem i dobrom atmosferom na ovogodišnjoj „Noći knjige."

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti U Gradskoj knjižnici obilježena „Noć knjige“

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.