Opremu za bebe dobile još četiri mlade obitelji

IMG 5960

Danas je oprema za novorođenčad stigla u domove još četiri brodske obitelji kako bi sve bilo spremno za dolazak novih članova obitelji. Ova pronatalitetna mjera koja budućim roditeljima pomaže u pripremama za dolazak prinove, sudeći po odazivu i reakcijama budućih roditelja pokazala kao izvrstan potez Grada Slavonskog Broda. Riječ je o opremi u vrijednosti od 5.000 kuna koja uključuje krevetić, higijenske, kozmetičke i tekstilne proizvode nužne svakom roditelju male bebe.
Grad je ostavio izbor i onim roditeljima koji već posjeduju dio opreme za bebu ili su većih financijskih mogućnosti za kupovinu opreme iznad vrijednosti koju Grad osigurava, da jednokratnom novčanom pomoći od 1.000 kuna dopune što ono im nedostaje.
Za sve buduće roditelje koji ispunjavaju uvjete za ovu mjeru, a nisu to još ostvarili, važno je naglasiti kako se moraju najmanje mjesec dana prije očekivanog termina poroda, izjasniti koji oblik pomoći za opremu za dijete žele iskoristiti. U tu svrhu potrebno je ispuniti zahtjev, koji je moguće preuzeti u Pisarnici Grada Slavonskog Broda, ali i preuzeti na službenim internetskim stranicama Grada.

Uz zahtjev treba priložiti preslike osobnih iskaznica roditelja te liječnički nalaz kao dokaz da je riječ o prvoj trudnoći majke. Nakon podnošenja zahtjeva, potrebna oprema će na vrijeme biti dostavljena roditeljima na kućnu adresu u skladu s očekivanim terminom rođenja djeteta. Roditelji na zahtjevu trebaju naznačiti žele li opremu ili jednokratnu novčanu pomoć za opremu.

Potpune informacije o potrebnim uvjetima te kako se prijaviti  možete pogledati na linku, dok obrazac možete preuzeti ovdje

Zahtjev za ostvarivanje prava na opremu i jednokratnu novčanu pomoć za prvo novorođeno dijete (pdf)

Zahtjev se može predati u pisarnicu Gradske uprave ili na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti Opremu za bebe dobile još četiri mlade obitelji

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.