Obilježava se Međunarodni dan sestrinstva

Bare Organics

Međunarodni dan medicinskih sestara obilježava se 12. svibnja svake godine u spomen na datum rođenja začetnice modernog sestrinstva bolničarke Florence Nightingale, koja je polovicom 19. stoljeća inicirala ulazak profesionalno obrazovanih žena u zdravstvenu njegu bolesnika. Obilježavanjem se nastoji ukazati na važnost i utjecaj medicinskih sestara i tehničara u svim segmentima postizanja kvalitetnog života pojedinca i zajednice.

Uloga medicinskih sestara i tehničara u našem zdravstvenom sustavu neprocjenjiva je i nužna. Zanimanje je to koje prije svega dolazi kao osobni poziv. Njega, skrb, nesebično darivanje, pomoć kada je najteže i bez očekivanja nagrade uistinu su njihova svakodnevica. Nesebično pomaganje slabijem od sebe teško je pronaći u svijetu ljudi i zato su osobe sa tako istančanom moralnom sviješću od iznimne vrijednosti u zdravstvu, ali i društvu općenito.


Povodom obilježavanja današnjeg dana, svim medicinskim sestrama i tehničarima koji rade u zdravstvenim ustanovama upućujemo zahvalu i iskrene čestitke.

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti Obilježava se Međunarodni dan sestrinstva

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.